Local

Comuna Fântânele, județul Iași, beneficiază de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii

Publicat: 23 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comuna Fântânele județul Iași beneficiază de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii
Drumul comunal 140 din comuna Fântânele va fi reabilitat

Locuitorii din comuna Fântânele, județul Iași, vor beneficia de fonduri alocate de Compania Națională de Investiții. Recent, a fost semnat contractul cu o firmă de construcții. În cadrul licitației a fost aleasă oferta cu prețul cel mai mic

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a alocat o nouă tranșă de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii din județul Iași. Recent, a fost semnat contractul pentru reabilitarea drumului comunal 140 din comuna Fântânele. Comisia de evaluare organizată în cadrul licitației a ales oferta societății Construct & Drum SRL, din Iași. Firma este deținută de Dan Mihai Cojocea. În 2020, conform ultimelor date financiare, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 11,5 milioane de lei, datorii de 3,5 milioane de lei, cu un număr de 35 de angajați. Valoarea finală a contractului este de 3.670.534 de lei, fără TVA, aproape 740.000 de euro.

”Antreprenorul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege și va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile, în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor sau altora asemenea, de pe și pe șantier, să fie limitat, în măsura în care este posibil, astfel încât să nu producă deteriorări sau distrugeri ale drumurilor și podurilor respective”, se arată în caietul de sarcini.

În comuna Comarna, alocarea bugetară pentru reabilitarea drumurilor a fost de aproape 2 milioane de euro.

Comuna Fântânele, județul Iași, beneficiază de fonduri și pentru construirea unui dig

Totodată, constructorul trebuie să amenajeze mai multe podețe și un dig. Executantul va asigura o garanție a lucrărilor de cel puțin 36 de luni.

”Toate materialele vor fi depozitate astfel încât să se garanteze protecția lor împotriva furturilor, avariilor, respectându-se cu strictețe instrucțiunile producătorului. Pe parcursul execuției lucrării, antreprenorul are obligația: de a evita, pe cât posibil, acumularea de obstacole inutile pe șantier; de a depozita sau retrage orice utilaje, echipamente, instalații, surplus de materiale; de a aduna și îndepărta de pe șantier dărâmăturile, molozul sau lucrările provizorii de orice fel, care nu mai sunt necesare. Antreprenorul are dreptul de a reține pe șantier, până la sfârșitul perioadei de garanție, numai acele materiale, echipamente, instalații sau lucrări provizorii care îi sunt necesare în scopul îndeplinirii obligațiilor sale în perioada de garanție”, se mai arată în documentația procedurii.

A fost organizată o licitație și pentru construirea unui complex sportiv în comuna Holboca.

Pe 600.000 de euro pentru infrastructura din comuna Țibănești

Recent, CNI a lansat și licitația pentru reabilitarea drumurilor sătești din comuna Țibănești. Sunt vizate satele Glodenii Gândului și Jigoreni. Valoarea estimată a contractului este de 3.043.118 lei, fără TVA, aproape 600.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte din partea asocierilor de firme Danlin XXL SRL – Geo Mike SRL și Daroconstruct SRL – Meme Project SRL. Conform proiectului, vor fi asfaltate 7 străzi cu o lungime de 2.432 metri.

”Starea precară a drumurilor influenţează negativ viaţa şi activitatea locuitorilor localităților Glodenii Gândului si Jigoreni. Drumurile se prezintă la nivel de pământ. Prin realizarea proiectului propus se asigură accesul foarte uşor către punctele de interes comun din localitate (dispensar, primărie, poliție, şcoală)”, se arată în descrierea situației actuale.

Comuna Fântânele, județul Iași, beneficiază de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii, după ce drumurile au fost afectate de calamități.

Adauga un comentariu