Economic Local

Comuna Sinești va avea o sală de sport! Investiția este de 1,6 milioane de euro

Publicat: 15 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comuna Sinești va avea o sală de sport Investiția este de 16 milioane de euro
Comuna Sinești va avea o sală de sport

Comuna Sinești va avea o sală de sport. Compania Națională de Investiții (CNI) SA organizează luna viitoare o licitație pentru realizarea lucrărilor. Sala de sport va avea o tribună cu o capacitate de 180 locuri. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Comuna Sinești va avea o sală de sport. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI) SA, care are rolul de autoritate contractantă. Pe data de 10.09.2020 este programată o licitație pentru execuția lucrărilor. Prevederea bugetară a procedurii este de 7.704.153 lei, fără TVA, aproximativ 1,6 milioane euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Sala de sport va avea suprafața sportivă dimensionată pentru handbal (și va cuprinde și tușe pentru baschet, tenis, volei) cu suprafața de gardă aferentă. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare și prin legătura directă cu zona de foaier. Terenul de sport va fi dotat cu coșuri de baschet fixe, cu braț mobil, prinse de structura acoperișului. De asemenea, se vor pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru handbal. Suprafețele vitrate din jurul suprafeței sportive vor fi protejate cu plasa sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență și punctual de pardoseală”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Sinești va avea o sală de sport, tribunele urmând să aibă o capacitate de 180 locuri

La etajul clădirii, conform proiectului, va fi amenajată tribuna cu o capacitate de 180 locuri.

„Tribuna propusă este realizată din structură de beton monolit și este prevăzută cu scaune individuale. Scaunele sunt realizate din polietilenă copolimerizată colorată, au clasa de reactivitate la foc 1 și au fixări ascunse cu șuruburi amplasate în șezut, mascate cu capac. Zona de tribună va avea liber acces către un grup sanitar destinat publicului. Acesta va fi dimensionat în conformitate cu normativele în vigoare și va fi grupat pe sexe. Se vor realiza pardoseli din placări ceramice antiderapante și tratate împotriva microorganismelor, iar pereții vor fi placați cu faianță”, se mai arată în documentația anexată procedurii.

În comuna Țibănești, baza sportivă va costa aproximativ 1 milion de euro

În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă . Pe data de 26.08.2020, Compania Națională de Investiții, finanțatorul proiectului, organizează altă licitație pentru proiectare și execuție lucrări. Valoarea estimată a lucrărilor este de 5,6 milioane lei, fără TVA, adică peste 1 milion de euro. Baza sportivă va fi formată dintr-un teren de fotbal, un teren multifuncțional și o clădire pentru vestiare cu regimul de înălțime P+1. Suprafața construită va avea 400 metri pătrați.

„Amplasamentul studiat are stabilitatea generală și locală asigurată în condițiile respectării recomandărilor din prezentul studiu. Având în vedere cotele ridicate ale amplasamentului, nu se poate vorbi de inundabilitate. Terenul de fundare are caracter mediu, fiind alcătuit dintr-un strat de argilă prăfoasă culoare galbenă, plastic vîrtoasă. Adâncimea minimă de fundare va fi de 1,10 m la nivelul terenului amenajat, și de 0,60 m de la nivelul pardoselii demisolului, în ipoteza realizării construcțiilor cu demisol”, se arată în descrierea actuală.

Adauga un comentariu