Eveniment-Social

Comunele din Zona Metropolitana Iasi vor avea, in sfarsit, canalizare

Publicat: 21 iun. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comunele din Zona Metropolitana Iasi vor avea in sfarsit canalizare
1

La sfarsitul acestei saptamani, a avut loc demararea, în mod oficial, a lucrarilor de extindere a sistemului de canalizare în Zona Metropolitana Iasi. Acestea fac parte din proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare în Judetul Iasi”, proiect co-finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial – Mediu si are ca obiectiv general îmbunatatirea infrastructurii de apa si canalizare. Autoritatile au stabilit ca, pana în 2020, sa existe apa si canalizare în toate comunitatile judetului.

„Lucrarile cuprind extinderea retelei de canalizare cu o lungime de peste 24 de kilometri si circa 1.500 racorduri de canalizare la consumatori pentru localitatile Valea Adânca, Chicerea, Tomesti, Vladiceni, Ciurea si Dancu, proiectarea detaliilor de executie si proiectarea în vederea construirii sau reabilitarii a cinci statii de pompare apa uzata si a conductelor de refulare aferente lor”, a spus Ion Toma, director ApaVital.

Pe traseul retelelor de canalizare se vor realiza peste 600 de camine de vizitare. Lucrarile se vor efectua pe o perioada de 24 de luni. Lucrarile vor fi executate de Asocierea SC TMUCB SA si SC Conest SA, cu o valoare de contract acceptata de 14,5 milioane lei, fara TVA.

Adauga un comentariu