Eveniment-Social

„Comunicarea în acțiune: De la teorie la practică și înapoi”. Dezbatere academică la Universitatea „Cuza” Iași

Publicat: 02 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comunicarea în acțiune De la teorie la practică și înapoi. Dezbatere academică la Universitatea Cuza Iași

O nouă ediție a conferinței „Comunicarea în acțiune: De la teorie la practică și înapoi”. Aceasta va fi organizată de Departamentul de Științe ale Comunicării și Relații Publice, din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Cuza” Iași. Parteneri sunt Universitatea Beira Interior din Covilha, Portugalia și Colegiul universitar Artevelde din Ghent, Belgia. Întâlnirea va avea loc în perioada 7-9 noiembrie 2019, la „Cuza”.

Comunicarea strategică în era digitală

Tema acestui an este „Comunicarea strategică în era digitală”. Totul se va axa pe provocări și oportunități pentru practicieni. La eveniment sunt așteptați profesori și cercetători din domeniul științelor comunicării, practicieni. Inclusiv studenți, masteranzi sau doctoranzi vor fi prezenți. La fel ca în cazul ediției precedente, vor fi mai multe secțiuni. Ele sunt: retorica, semiotica și teorii ale discursivității, relații publice, publicitate, jurnalism și studii media.

„Revoluția digitală a transformat deja lumea într-o rețea de ecosisteme dinamice și interactive, iar ritmul fulminant în care continuă această revoluție pune indivizii, organizațiile și societățile în fața imperativului de a se adapta rapid unei avalanșe de «distrugeri creatoare». Efectele revoluției digitale afectează, într-o măsură considerabilă, și profesiile circumscrise comunicării strategice. Ne referim la jurnalism, relațiile publice, publicitatea și comunicarea publică. Manifestările academice care îi reunesc pe teoreticienii și practicienii din sfera comunicării strategice, precum conferința pe care o găzduim la Iași, facilitează schimbul de experiență și favorizează adaptarea serviciilor de comunicare strategică la noile exigente ale pieței”, a punctat conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, președinte al comitetului de organizare.

Adauga un comentariu