Local

Comunicat de presă: Legumicultorii ieșeni în pericol!

Publicat: 15 feb. 2020

Din păcate, ideile năprasnice ale birocraților din PNL precum și incertitudinea pe care o declanșează în rândul agricultorilor, vor avea efecte negative serioase asupra economiei românești.

Nu înțeleg ce vină au, de exemplu, dragii noștri legumicultori din Tg. Frumos, lipovenii care alimentează cu produse proaspete și sănătoase județul Iași și chiar județele învecinate?!
Ei cu ce l-au supărat pe dl. Orban, oare cu muncă cinstită, din zori de zi până în miez de noapte?!
De ce îngropa PNL, prin subfinanțare, superbirocratizare și tergiversare, programul TOMATA?
În loc să continue și să dezvolte un program bun, care aducea pe masa românilor roșii autohtone sănătoase, îl omoară cu bună stiintă, din răutate, probabil…

1. Guvernul Orban NU a publicat HG privind aprobarea programului pe anul 2020. Pană astăzi, răsadurile trebuiau deja plantate pentru a putea fi livrate pe piată începând cu 1 mai.
2. Bugetul este redus cu 10 milioane de euro.
3. Programul se restrânge doar la un singur ciclu, cel de primăvară, deși perioada deficitară este și în lunile de început de iarnă când tomatele nu se mai pot produce decât în sere sau solarii.
4. Bugetul alocat este pentru maximum 13.000 de solicitanți fată de 20.000 de mii de solicitanți în 2019.
În condițiile în care, numai în județul Iași avem aproape 1000 de beneficiari, cu creșteri în fiecare an, fiecare ciclu de producție.
5. Vor fi MAI PUȚIN CU 14.000 tone tomate din producția autohtonă pentru piață romanească. Dar vor crește importurile, așa vrea PNL?!
6. Birocratizare excesivă și ilegală a programului va reduce drastic numărul beneficiarilor.

Nu este în regulă, dle premier!

Adauga un comentariu