Eveniment-Social

Comunități școlare în sinergie. Dezvoltare personală și profesională în tandem, februarie-iunie 2023

Publicat: 23 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comunități școlare în sinergie. Dezvoltare personală și profesională în tandem februarie-iunie 2023
Programul „Comunități Școlare în Sinergie” a debutat pe 25 februarie

Sâmbătă, 18 martie 2023, Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi şi cu SuperTeach a organizat al doilea atelier interactiv din cadrul programului de lungă durată intitulat „Comunităţi Şcolare în Sinergie”. Acest program include 5 weekend-uri cu ateliere interactive, pe teme educaţionale de actualitate şi 3 weekend-uri cu vizite (schimb de experienţă) în şcolile partenere din judeţ şi din țară – evenimente la care participă elevi, părinți, profesori, directori de şcoli, reprezentanţi ai instituțiilor publice, din mediul ONG şi din mediul antreprenorial. Locul desfășurării atelierelor este sediul organizației partenere, Asirys SuperTineri din Târgu Frumos.

Programul „Comunități Școlare în Sinergie” a debutat pe 25 februarie, cu primul atelier interactiv, intitulat „Comunitate școlară eficientă”. Invitați au fost Directorii Anului din județul Iaşi (din anii 2021 şi 2022), premiați de Asociația pentru Valori în Educaţie şi directori absolvenți ai Academiei de Leadership şi Management Şcolar.

Al doilea atelier interactiv din program, la care s-au înscris 31 de participanți, a fost plasat sub egida „Mentalitate deschisă în educație”. Invitaţii au fost Denisa Dăscălescu, facilitator MDE în cadrul SuperTeach şi Irina Kuhlman, holistic transformational coach for high performance Achievers şi coach în Academia de Leadership şi Management Școlar, program implementat de Asociația pentru Valori în Educație (AVE). Cele două prezentări au fost însoțite de un program artistic susținut de Corala VOX a Liceului Special „Moldova”. De asemenea, eleva Livia Frona a interpretat două piese ale compozitorului Ludwig van Beethoven la pianina achiziționată cu sprijinul Fundației pentru Comunitate, în cadrul Programului Mol pentru tinere talente.

Următorul atelier interactiv, „Comunități școlare în schimbare. Noi paradigme educaționale”, este programat pe data de 22 aprilie și va fi susținut de doi directori, absolvenți ai primei generații ai Academiei de Leadership și Management Școlar, Varvara Sângiorzan, director al Liceului „Solomon Haliță”, Sângiorz-Băi și Ingrid Dan, director al Școlii Gimnaziale Ibănești, Mureș.

Adauga un comentariu