Actualitate

Concedieri în mai multe companii de stat. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul

Publicat: 17 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concedieri în mai multe companii de stat. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul
Florin Cîțu, prim-ministrul României

Conform celor de la Antena 3, premierul Florin Cîțu plănuiește concedieri masive în mai multe companii de stat. Vorbim despre faptul că ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Năzare are în vedere restructurările în companile de stat Metrorex, CFR dar şi Tarom.

Restructurări ale personalului în mai multe companii de stat

Conform informaţiilor deţinute de sursa menţionată se pare că restructurările vor avea loc la Metrorex, CFR dar şi TAROM. Vorbim despre faptul că în companiile de stat menţionate există personal cu salarii substanţiale care nu reflectă dificultăţile financiare prin care trec companiile. Incă de la începutul mandatului de premier al României în Guvernul USR-PNL-UDMR, Florin Cîțu a anunţat că nu va mai acordat bani din bugetul de stat companiilor care nu au planuri concrete şi clare de restructurare sau care să ofere unele garanţii reale a unei schimbări.

CFR Călători, care are aproximativ 12 mii de angajați,  a avut pierderi, în 2020, de peste 300 milioane lei.

Dacă la începutul anului 2020, șefii trecuseră în bugetul pentru venituri și investiții 13.100 de angajați, la finalul anului 2020, mai erau trecuți doar 11.800 dintre aceștia. Cu alte cuvinte, CFR Călători a început restructurările încă de anul trecut, iar concedierile vor urma și în perioada următoare. CFR Marfă a avut, în 2020, pierderi de 150 milioane de lei și venituri nerealizate de 300 milioane lei, din cauza faptului că ANAF a blocat vânzarea a 9.800 de vagoane. CFR Marfă are aproximativ 4.000 de angajați.

Ce proteste sunt anunțate în luna ianuarie

Luna aceasta sunt anunțate mai multe proteste în Capitală. Este vorba despre cel organizat de PUBLISIND (Blocul Național Sindical) și despre cel al Sidicatului Lucătorilor Poștali din Româia, filiala Muntenia.

Pe 18 ianuarie polițiștii vor continua protestul. Aceștia au început deja să protesteze încă de ieri, când au anunțat că nu vor mai da amenzi și doar avertizări scrise sau verbale. Totodată, polițiștii spun că nu vor mai verifica persoanele izolate. Pe 24 ianuarie au anunțat că vor protesta și cei de la Sindicatele Transportatorilor Feroviari.

 

Adauga un comentariu