Prima pagină » Eveniment-Social » Concursul de educație pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii pricepuți” a avut loc la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași

Concursul de educație pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii pricepuți” a avut loc la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași

11 iun. 2024, 14:30,
BZI.ro, în Eveniment-Social

În zilele de joi și vineri, 6-7 iunie 2024, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași a avut loc Concursul de educație pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii pricepuți”. Etapa municipală și cea județeană au fost organizate de Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Iași cu sprijinul și implicarea Consiliului Județean Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Județului Iaşi, Direcției de Sănătate Publică Iași, Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași și Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Cele două etape ale concursului s-au bucurat de prezența unui număr mare de echipaje de elevi de gimnaziu și liceu coordonați de profesori din școlile județului Iași.

Concursul a constat în două probe (teoretică și practică), în cadrul cărora au fost testate cunoștințele elevilor, precum și capacitatea acestora de a reacționa rapid și eficient în situații de urgență.

Concursul „Sanitarii pricepuți” din acest an a reunit tineri entuziaști și dedicați din județul Iași, care au demonstrat abilități remarcabile în domeniul primului ajutor și al educației pentru sănătate.

Echipajele câștigătoare provin de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași la secțiunea „Elevi de gimnaziu” și de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași la secțiunea „Elevi de liceu”.

Prin acest concurs deosebit de util pentru viața cotidiană, se dezvoltă sentimentul solidarității față de semenii aflați în suferință, iar elevii implicați dobândesc cunoștințe de bază privind prevenirea accidentelor și deprinderi practice pentru acordarea corectă a primului ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *