Prima pagină » Eveniment-Social » Concursul național „Literatura romȃnă în dimensiune virtuală”, ediția a XII-a, organizat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași
Concursul național „Literatura romȃnă în dimensiune virtuală”, ediția a XII-a, organizat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Concursul național „Literatura romȃnă în dimensiune virtuală”, ediția a XII-a, organizat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

30 mai 2023, 14:01,
BZI.ro, în Eveniment-Social

În perioada 25-26 mai 2023, Liceul Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil” – Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean – Iași, a organizat cea de-a XII-a ediție a Concursului Național „Literatura romană în dimensiune virtuală”, competiție inclusă în calendarul Ministerului Educației, al concursurilor școlare fără finanțare, la poziția 86.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea indirectă a peste 90 de echipaje din țară și din Republica Moldova, compuse din elevi de gimnaziu și de liceu.

Competiția a reunit lucrări ce oglindesc potențialul creativ al elevilor transpus în dimensiune digitală, într-un demers complex și original de abordare a limbajului artistic literar sau cinematografic, dar și a specificului național.

Concursul este organizat în mai multe secțiuni în care literatura, arta cinematografică și explorarea dimensiunii spirituale a universului arhaic românesc se întâlnesc într-un dialog simbolic.

Elementul de noutate al acestei ediții este secțiunea ,,Literatura la zi”, în care lectura romanului contemporan a constituit o sursă de inspirație, transpusă în limbajul inedit al filmului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *