Local

Condamnați de judecătorii ieșeni după distrugerea unor tomberoane. Acum au de plătit mii de lei, drept despăgubiri, către SC Salubris SA

Publicat: 08 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Condamnați de judecătorii ieșeni după distrugerea unor tomberoane. Acum au de plătit mii de lei drept despăgubiri către SC Salubris SA
Doi indivizi au fost pedepsiți de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași după ce au fost acuzați de distrugeri

Doi indivizi au fost condamnați de judecătorii ieșeni după ce au fost acuzați de distrugerea unor tomberoane. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Valerian Biță la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere. Recent, Florin Pleşca a primit aceeași pedeapsă, sub aceeași acuzație. În ambele cazuri, judecătorii au decis ca societatea Salubris să fie despăgubită.

Zilele trecute, doi indivizi au fost condamnați de judecătorii ieșeni după ce au fost acuzați de distrugerea unor tomberoane. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Valerian Biță pentru distrugere.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Valerian Biță la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Inculpatul Valerian Biţă va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul unei instituţii din cadrul Primăriei Municipiului Roman sau din cadrul Consiliului Local Roman, județul Neamţ, pe o perioadă de 100 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Condamnați de judecătorii ieșeni după distrugerea unor tomberoane

Pe lângă pedeapsă, judecătorii ieșeni l-au obligat pe Valerian Biță să achite și despăgubiri.

„Ia act că persoanele vătămate B.M.L. şi D.B.S. nu s-au constituit părţi civile. Admite acţiunea formulată de partea civilă SC Salubris SA Iaşi şi îl obligă pe inculpat să îi plătească părţii civile suma de 4.867,05 lei, fără TVA, reprezentând daune materiale, constând în contravaloarea a 3 eurocontainere şi 3 module din platforma supraterană”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Valerian Biță a început pe 26 ianuarie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de distrugere. Anchetatorii au susținut că ieșeanul ar fi distrus mai multe tomberoane.

Florin Pleșca, acuzat de procurorii ieșeni tot de distrugere

La rândul său, Florin Pleșca a primit aceeași pedeapsă, fiind condamnat recent de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, tot pentru distrugere.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, activitate care se va desfăşura fie în cadrul Consiliului Local Iaşi, Direcţia de Exploatare Patrimoniu, fie în cadrul instituţiilor pe care le gestionează din punct de vedere administrativ. Admite acţiunea formulată de partea civilă SC Salubris SA şi îl oblige pe inculpatul Florin Pleşca să îi plătească părţii civile suma de 10.886,85 lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale”, au mai spus judecătorii ieșeni.

Procesul lui Florin Pleșca a început pe data de 7 aprilie 2022. Asta, după ce individul originar din județul Neamț a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv începând cu data de 18 martie 2022, până pe 10 aprilie 2022. Acum, cei doi indivizi au fost condamnați de judecătorii ieșeni după distrugerea unor tomberoane.

Adauga un comentariu