Local

Condamnați pentru complicitate la trafic de influență! Promiteau buletine în regim de urgență!

Publicat: 09 nov. 2019

Doi ieșeni s-au ales cu pedepse cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată. Cei doi ar fi colaborat cu o a treia persoană, promițându-le unor doritori obținerea în regim de urgență a unor cărți de identitate.

Doi indivizi acuzați de complicitate la trafic de influență în formă continuată au fost pedepsiți de magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri condamnarea lui Claudiu Musteață la pedeapsa de doi ani de închisoare, cu suspendare.
În același dosar, instanța l-a condamnat pe Gheorghe Ciotoroschi la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, tot pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată.

„Instanța obligă inculpații să presteze o muncă neremunerată, timp de 60 de zile, în cadrul Direcției de Asistență Socială sau în cadrul Direcției Fond Locativ Iași”, au precizat magistrații ieșeni.

De asemenea, aceștia au constatat că Musteață a restituit suma de 903 lei către organele de urmărire penală. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ce au spus procurorii

Cei doi bărbați au fost trimiși în fața instanței de judecată în urmă cu câteva luni. Alături de cei doi a fost trimis în judecată de procurori și Vasile Dascălu.
Acesta din urmă a fost condamnat de judecătorii ieșeni, tot cu suspendare, dar pentru trafic de influență. Potrivit procurorilor, Vasile Dascălu ar fi încercat, alături de Claudiu Musteață și Gheorghe Ciotoroschi, să obțină bani de la două persoane care aveau nevoie de cărți de identitate.
Oamenii legii au adăugat că aceștia ar fi promis că pot „unge” funcționari din cadrul Direcției Locale de Evidență a Populației Iași. Pedeapsa lui Dascălu a venit după ce acesta a recunoscut fapta, în timp ce Musteață și Ciotoroschi au fost judecați în continuare.

Anchetatorii au susținut că o primă faptă a avut loc pe data de 4 aprilie 2015, când Vasile Dascălu ar fi primit 600 de lei de la un denunțător pentru a-l ajuta, în urma unor „intervenții”, să primească în regim de urgență cartea de identitate. Oamenii legii au afirmat că, de fapt, influența ar fi fost una fictivă, iar denunțătorul ar fi primit documentul abia după mai bine de patru luni.
Procurorii au mai susțint că Dascălu ar fi cerut 700 de lei și de la un colaborator al oamenilor legii pentru o intervenție similară, el fiind prins în flagrant de anchetatori.loading...

Adauga un comentariu