Local

Conferință de presă la Inspectoratul Școlar Județean Iași cu ocazia încheierii unui proiect extrem de important – LIVE VIDEO, FOTO

Publicat: 18 mart. 2021
Inspectoratul Școlar Județean Iași

Joi, 18 octombrie 2018, orele 10.00-13.00 în Sala de Consiliu, Corp A – ISJ Iași se va desfășura CONFERINȚA DE PRESĂ pentru încheierea Proiectului POCU 108847 ”Multiplicarea metodelor de Educație și a Competențelor prin Adaptarea la Nevoile Industriilor Competitive” (EMPLOY MECHANICS!) implementat de către INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN IAȘI în parteneriat cu DANKE CONSULTING SRL și EDINFO SRL în perioada 4 iunie 2018 –22 martie 2021.

Proiectul face parte dintre prioritățile strategice ale Inspectoratului Școlar Județean Iași de identificare a nevoilor educaționale și de adaptabilitate pe piața muncii pentru elevii din învățământul profesional și liceal tehnologic din județ, a avut o durată de 30 de luni și a beneficiat de un buget de 2.226.033,34 lei. Implementarea proiectului cu sprijin financiar european a debutat la 4 iunie 2018 și se va finaliza la 22 martie 2021.

Scopul proiectului este facilitarea accesului pe piața muncii pentru 334 de elevi din învățământul preuniversitar cu profil mecanic din județul Iași prin derularea de activități de învățare în cadrul stagiilor de practică, înregistrării și dezvoltării unor firme de exercițiu, respectiv întreprinderi simulate, activități de consiliere și orientare profesională.
Activitatea urmărește prezentarea obiectivelor proiectului, a activităților desfășurate și a rezultatelor obținute, beneficiile pentru cei 334 de elevi implicați, dar și impactul în dezvoltarea resurselor umane și necesitatea consolidării parteneriatului școală – mediul economic pentru facilitarea integrării absolvenților de învățământ profesional și liceal tehnologic pe piața muncii în vederea asigurării sustenabilității sistemului de educație și a mediului de afaceri al județului Iași.
Rezultatele proiectului și măsurile aplicate pentru facilitarea inserției absolvenților de învățământ preuniversitar pe piața muncii pot fi preluate și integrate în programe educaționale la nivel local sau regional. De asemenea, bunele practici dezvoltate în cadrul acestui proiect pot fi multiplicate și integrate în alte programe sau proiecte care au drept scop îmbunătățirea accesului și participării la educație, contribuind astfel la dezvoltarea resursei umane locale, implicit la o dezvoltare locală economică și socială durabilă.

 

Comentarii
  • Nu e Farcas sefa de proiect. Au fost Bogdan Barzoi si apoi dna Cecilia Foia, doi oameni admirabili dar incomozi pentru Serban Costica seful comisiei de educatie de la PNL!!! Au fost matrasiti rusinos pentru a aduce in loc doi penelisti!! Navodaru- un ramolit si expirat, prieten de pahar ca si el iar alta pe Ada Burescu. Niciodata nu a fost inspectoratul scolar atat de colorat (politizat!!) ca anul acesta! Toti adusi pe criterii politice- Bleort, Ciobanu, Donceanu sau chiar cumetrii- Ilie de la istorie cumatra consilierului si traseistului local Ciubotariu!

Adauga un comentariu