Actualitate

Conferință de presă la Ministerul de Interne. Confirmarea oficială a primului caz de infecție cu COVID-19 – Video

Publicat: 26 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

La Ministerul de Interne în aceste momente se confirmă primul caz de infectare cu coronavirus. Secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și ministrul Sănătății, Victor Costache oferă primele informații despre situația României după depistarea primei persoane infectate.

„Suntem, din păcate, în măsură să vă anunțăm că în urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini avem primul caz confirmat de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat după ce va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă. „, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Raed Arafat a afirmat că persoana infectată va fi transportată şi internată la Spitalul „Matei Balş” iar celelalte şapte persoane care se afla în locuinţa vor fi în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

„Persoana infectată va fi preluată de la domiciliu, transportată şi internată la Spitalul „Matei Balş”. În casa respectivă, mai sunt şapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă. Toate, la acest moment, conform informaţiilor pe care le avem, au fost testate negativ… Însă, având în vedere că persoana testată pozitiv a stat acolo şi este un contact direct, cele şapte persoane vor rămâne la domiciliu, în izolare, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor pleca din casă. Vor rămâne toţi acasă, cel puţin 14 zile, după care vor fi testaţi pentru a vedea dacă este vreunul pozitiv. Dacă apar simptome în cazul vreunei persoane din cele şapte, înaintea celor 14 zile, atunci persoana respectivă se testează şi dacă este pozitivă se transportă la spital”, a declarat Raed Arafat.

„Există o posibilitate să rămână asimptomatic până în momentul în care rezultatele vor ieşi negativ”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu