Local

Conferinţă la Palatul Roznovanu. Primarul Mihai Chirica prezintă ultimele proiecte demarate de municipalitatea ieşeană – LIVE VIDEO

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferinţă la Palatul Roznovanu. Primarul Mihai Chirica prezintă ultimele proiecte demarate de municipalitatea ieşeană - LIVE VIDEO
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași

Vineri, 4 noiembrie 2020, de la ora 12.00, primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine o conferinţă de presă la Palatul Roznovanu. Edilul prezintă ultimele proiecte demarate de municipalitate, dar și despre autostrada Moldovei.

Conferință de presă

Posted by Primăria Municipiului Iași on Friday, 4 December 2020

Primarul Mihai Chirica a cerut formaţiunilor politice să sprijine proiectele Iaşului şi după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Edilul municipiului Iași a precizat că atât Autostrada A8 Iasi-Targu Mureş, cât şi celelalte obiective de investiţii din Iaşi, trebuie să fie prioritare pentru toţi factorii politici ieşeni.

„Lupta pentru ce am promis în campanie trebuie să nu înceteze. Trebuie să ducem tot la final, chiar de vine 6 decembrie. Aceste proiecte trebuie să devină realitate. Bugetul României pe anul 2021 a început să fie conturat

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, 8 companii care au depus oferte. Patru au fost alese din cele 8 oferte. Coordonarea va fi făcută de un om al MS.

Probleme principale de trafic din Iaşi pot fi rezolvate cu ajutorul Pasajului. Sunt 22.000 în Miroslava şi 18.000 în Ciurea. Cel mai mare cartier din Iaşi este cel din Nicolina şi CUG. Pasajele s-au gândit să scoată din intersecţie mii de autoturisme. Este un singur pod despărţit în axul Bahluiului. Pentru proiectare s-au depus deja 5 oferte.

Peste 2 mil lei pentru proiectare. Firma are la dispoziţie doar 6 luni să ne prezinte proiectarea podului. 70,7 mil lei valoarea întregii construcţii. Lucrăm în momentul de faţă la o reţea de biciclete, piste de biciclete la bordura, circulaţie comună între bicicletă şi alte mijloace de transport.

În Copenhaga, bicicletele pot circula cu autoturismele, însă viteză maximă este de 30 km/h. Sunt radare fixe, camere de luat vederi”, a declarat Mihai Chirica.

14 străzi vor fi reabilitate, la Iași

„Mai multe străzi, 14, vor fi reabilitate. Mai sunt 12 străzi în curs de proiectare.

Autobuzele electrice. Pentru autobuzele de 12 m acolo unde Iaşul are un pachet de 20 autobuze. S-au depus oferte şi s-a finalizat evaluare tehnică şi s-a trecut la evaluarea financiară. Începând cu anul viitor se pot da comenzi. Vom lua şi 20 de staţii de încărcare lentă şi 6 staţii de încărcare rapidă. Sunt 6 oferte. S-au depus şi licitaţii pentru autobuzele de 10 metri, 24 de autotubuze şi 24 de staţii de încărcare lentă şi 9 de încărcare rapidă. 55 de mil lei este valoarea totală. Sunt şi aici 6 oferte”, a declarat edilul.

Încălzirea centralizată

„Din cele 30.000 apartamente încălzite în sistem centralizat, 162 de scări de bloc sunt neîncălzite. Asta se datorează creanţelor. Am avut mai multe discuţii şi furnizorul. Am găsit o soluţie: renunţarea la penalităţi dacă asociaţiile de proprietari îşi plătesc debitul pe care l-au consumat.

Preşedinţii de asociaţii nu s-au ocupat toată vara, ci iarna. Datoriile dacă nu creşteau peste 10.000 lei automat nu aveau în momentul de fata aceasta situaţie. S-a văzut foarte clar lipsa de implicare a administratorilor.

Ajutoarele de încălzire, 423 de cereri. Nu vrem să mai vedem lemn pntru încălzirea locuinţelor.

Pentru donatorii de sânge. au fost distribuite 7200 de tichete de masă, 1027 de donatori de sânge şi 170 donatori de plasmă. Total suma pusă la dispoziţie este de 300.000, suma totală fiind de 500 mii. Vom intra în CL să propunem altă suma dacă va mai fi necesar.

Măşti de protecţie pentru elevi, 1,530 mil. Valoarea estimată a achiziţiei 2 mil lei, fiind 1,5 lei masca”, a mai adăugat Chirica.

Campania de vaccinare

„Campania de vaccinare. Am avut o primă discuţie cu DSP Iaşi şi dorim să ne implicăm cât se poate de mult şi activ. Vor fi organizate centre de vaccinare în Iaşi, 29 de centre de vaccinare care vor funcţiona 6 luni de zile.

DSP împreună cu MS asigura toate resursele necesare. Noi venim în sprijin cu puncte necesare fără niciun cost, paza şi salubritate. Campania trebuie să pornească cât mai repede. Zilele viitoare vom avea discuţii. Dacă pot să mă vaccinez, mă voi vaccina. Dar se pare că am anticorpi”, a declarat Mihai Chirica.

 

Adauga un comentariu