International

Conflict între Rusia și Italia: ministrul italian de Externe îi cere explicații ambasadorului Rusiei, după atacul la presa din peninsulă

Publicat: 06 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conflict între Rusia și Italia ministrul italian de Externe îi cere explicații ambasadorului Rusiei după atacul la presa din peninsulă
Ministrul italian a respins acuzațiile formulate de Ministerul rus de Externe

Italia l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Roma, pentru a putea răspunde la acuzațiile Moscovei, potrivit cărora presa italiană ar desfășura o campanie de propagandă antirusească prin acoperirea războiului din Ucraina.

Ministrul de Externe al Italiei a transmis că l-a convocat pe ambasadorul Serghei Razov, pentru a respinge „insinuările privind presupusa implicare a mass-media din țara noastră printr-o campanie antirusească”, după cum se arată într-un comunicat citat de The Guardian.

Ministrul italian a respins acuzațiile formulate de Ministerul rus de Externe

Acesta a adăugat că a „respins cu fermitate acuzațiile de amoralitate” formulate de ministerul rus de externe la adresa unor oficiali și jurnaliști italieni anonimi.

Sâmbătă, 4 iunie, Ambasada Rusiei la Roma a postat pe platforma Facebook pretinse extrase dintr-un raport al Ministerului rus de Externe cu privire la „încălcarea drepturilor cetățenilor ruși” aflați în străinătate.

Raportul critică „o campanie deschisă antirusească în mass-media italiană” de la invazia Rusiei în Ucraina, o „abordare părtinitoare” care, potrivit acestuia, „are o influență esențială asupra atitudinii italienilor față de ruși”.

„Marea campanie lansată în Italia împotriva culturii ruse și a reprezentanților săi a dus la o serie de incidente neplăcute”, a afirmat raportul, inclusiv la presupuse discriminări în sectorul sanitar și în cel bancar.

Razov a respins criticile în timpul întâlnirii cu oficialul italian

Într-o postare separată, ambasada a declarat că Razov a respins criticile în timpul întâlnirii sale cu secretarul general al Ministerului de Externe al Italiei.

Razov `a subliniat că linia de propagandă care domină în mass-media italiană cu greu poate fi calificată altfel decât ca fiind ostilă”, a precizat ambasada.

Aceasta a susținut că ambasadorul „a făcut apel la moderație și echilibru, tradiționale pentru politica externă italiană, în interesul menținerii pe termen lung a relațiilor pozitive și a cooperării între popoarele rus și italian”.

Adauga un comentariu