International

Conflictul din zona Donețk-Luganks ia amploare. Un militar ucrainean a fost ucis

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conflictul din zona Donețk-Luganks ia amploare. Un militar ucrainean a fost ucis
Marţi, un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şase au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi

După ce Vladimir putin a recunoscut independența republicilor separatiste din ucraina, conflictul din zona Donețk-Luganks ia amploare. Un militar ucrainean a fost ucis, astăzi, într-un atac produs pe linia de contact a regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, anunţă armata ucraineană, conform cotidianului Le Figaro.

„Un militar a murit în urma rănilor suferite într-un atac produs pe linia de contact”, a comunicat armata ucraineană, precizând că un alt militar ucrainean a fost rănit.

În contextul în care Vladimir Putin a recunoscut luni seară independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, Ucraina a introdus astăzi stare de urgență.

militari Ucraina
Un militar a murit în urma rănilor suferite într-un atac produs pe linia de contact

Alt militar a fost ucis ieri în conflictul din zona Donețk-Luganks

Marţi, un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şase au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi, în regiunile Lugansk şi Doneţk.

Confruntările militare s-au intensificat în ultima săptămână în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Există informaţii că în aceste regiuni sunt deja militari ruşi, care îi susţin pe insurenţii separatişti.

O intervenţie militară rusă masivă riscă să întâmpine rezistenţa puternică a armatei ucrainene, care în ultimele 48 de ore a mobilizat trupe pe linia de contact din Donbas.

militari Zelenski
Marţi, un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şase au fost răniţi

Rebelii somează armata ucraineană să părăsească imediat Donețk și Lugansk

Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, susține că situația de pe front devine din ce în ce mai tensionată. Pușilin face apel la armata ucraineană să părăsească imediat zona.

„Situația de pe linia frontului din  se deteriorează zi de zi. Forțele ucrainene vor trebui să-și retragă forțele și să se retragă din zonele noastre în mod voluntar”, a spus Pușilin.

Declarațiile acestuia sunt cu atât mai interesante cu cât forțele de securitate din Donețk și Lugansk au început să primească SMS-uri amenințătoare în acest sens.

Nu trebuie uitat în ultimul rând avertismenul SUA de miercuri. Casa Alba a avertizat că Rusia vrea invadeze Ucraina în următoarele 48 de ore.

Denis Pușilin
Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, susține că situația de pe front devine din ce în ce mai tensionată

Bogdan Aurescu, despre criza din Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit, miercuri seară, despre sancțiunile pe care Uniunea Europeană le-a luat în cazul Rusiei, anunțând că România le va aplica.

„Am jucat un rol în elaborarea pachetului de sancțiuni al UE împotriva Rusiei. Este unul substanțial, tot Parlamentul rus este pe lista cu sancțiuni. Tot ce are legătură cu viața econmică, la care se adaugă sancțiuni financiare.

România, alături de celelalte state membre, trebuie să aplice pachetul de sancțiuni începând de azi. În mod excepțional, Germania a luat decizia de a suspenda Nord Stream 2.

Am văzut știrea că în Europa cel mai mare exportator de gaze nu mai este Rusia ci SUA.

Dacă Rusia va continua să aibă acțiuni agresive, vor urma alte sancțiuni. Toate elementele sunt luate în calcul”, a spus Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu
România, alături de celelalte state membre, trebuie să aplice pachetul de sancțiuni începând de azi

România dispusă să primească refugiați

Ministrul Aurescu a mai declarat că, în contextul de conflict din zona Donețk-Luganks, atât Uniunea Europeană, cât și NATO și SUA s-au arătat deschise dialogului, printr-un efort consistent, însă acesta nu a dat niciun rezultat în fața Rusiei. De asemenea, România se declară dispusă să primească refugiați din Ucraina.

„Avem și noi astfel de informații din mediul aliat. Nu ne dorim să se întâmple. Va fi acordat ajutor Ucrainei, dacă se întâmplă așa ceva, vom asista la o încîlcare a dreptului internațional. Ar însemna o lipsă de responsabilitate.

Sigur că vom primi refugiați. Am primit solicitări din partea a 23 de state și de la OSCE pentru evacuarea cetățenilor lor”, a spus Bogdan Aurescu.

refugiati
România este dispusă să primeasă refugiați

 

Adauga un comentariu