Actualitate

Congres UDMR. Ce spune Kelemen Hunor despre rezolvarea crizei din coaliţie – LIVE VIDEO

Publicat: 17 sept. 2021
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România are vineri, 17 septembrie, congresul. La congres participă premierul Florin Cîţu, dar şi alţi lideri politici

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România are vineri, 17 septembrie, congresul. La congres participă premierul Florin Cîţu, dar şi alţi lideri politici.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, anunţă soluţia pentru rezolvarea crizei din coaliţie.

„Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR. Puteți să mă întrebați dar cum și când? La aceste două întrebări am mai puține răspunsuri, dar știu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliției. După ce colegii noștri din PNL și USR vor alege președintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor și trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Guvernul minoritar, o soluţie riscantă

„Nu văd eu altă soluție viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârșitul ciclului electoral, decât această coaliție. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluție, inclusiv un Guvern minoritar, cu susținere din partea celor care punctual vor dori să susțină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar așa nu”, a mai spus președintele UDMR.

El consideră că nici a treia variantă nu trebuie exclusă: „Soluția constituțională posibilă, neprobată niciodată în România în 30-31 de ani, soluția alegerilor anticipate, dar această variantă este mai puțin probabilă și oricum nu se poate realiza de la o zi la alta, dar nu putem exclude nici această variantă”.​

Adauga un comentariu