Prima pagină » Culinar » Conserve » Conopida marinata in sos de tomate
Conopida marinata in sos de tomate

Conopida marinata in sos de tomate

30 aug. 2016, 12:30,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:17112;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

2 kg conopida
1,2 kg rosii
2-3 catei de usturoi
cateva boabe de piper negru
2 linguri sare
70 gr zahar
100 ml otet
100 ml ulei vegetal
1 manunchi de patrunjel, tocat marunt

Mod de preparare:

1. Desfa conopida in buchetele si spal-o bine.
2. Pune apa cu sare la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba, blanseaza 5 minute buchetelele de conopida.
3. Pune rosiile maruntite, piperul, usturoiul, zaharul, uleiul si sarea intr-un vas, tot la foc potrivit. Lasa sa fiarba 10-15 minute.
4. Toarna la final otetul, amesteca si ia de pe foc. Pune acum si frunzulitele de patrunjel.
5. Pune conopida in borcane sterilizate, toarna sosul obtinut si infileteaza capacele.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2025
25 decembrie 2025