De la barman, la manager pe vas de croazieră. Povestea lui Claudiu Mihai, tânăr din Iași, pare desprinsă din filme: „Am ajuns în Miami cu 25 de dolari în buzunar” – FOTO
Ingrediente:
2 kg conopida
1,2 kg rosii
2-3 catei de usturoi
cateva boabe de piper negru
2 linguri sare
70 gr zahar
100 ml otet
100 ml ulei vegetal
1 manunchi de patrunjel, tocat marunt
Mod de preparare:
1. Desfa conopida in buchetele si spal-o bine.
2. Pune apa cu sare la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba, blanseaza 5 minute buchetelele de conopida.
3. Pune rosiile maruntite, piperul, usturoiul, zaharul, uleiul si sarea intr-un vas, tot la foc potrivit. Lasa sa fiarba 10-15 minute.
4. Toarna la final otetul, amesteca si ia de pe foc. Pune acum si frunzulitele de patrunjel.
5. Pune conopida in borcane sterilizate, toarna sosul obtinut si infileteaza capacele.