Local

Consecinţele codului roşu din judeţul Iaşi: Copac căzut pe stradă în comuna Probota

Publicat: 02 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consecinţele codului roşu din judeţul Iaşi Copac căzut pe stradă în comuna Probota
Copac căzut în comuna Probota

În urma vijeliilor din judeţul Iaşi, în comună Probota un arbore a căzut pe stradă. La faţa locului pentru a degaja drumul intervine Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Probota.

Reamintim că s-a emis un cod roşu de vreme rea în 11 localităţi din Iaşi. De asemenea, autorităţile ieşene au emis un mesaj Ro-Alert.

Cod roșu de vreme rea la Iași

Se strică vremea! Două avertizări meteorologice emise pentru judeţul Iaşi. Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi în intervalul orar 10.00 – 22.00 este emis un cod galben de instabilitatea termică accentuată.

Tot astăzi, 2 august 2021, în intervalul 13.00 – 22.00 s-a emis un cod portocaliu de vreme rea. Se aşteaptă vijelii puternice cu rafale, grinfina şi descărcări electrice.

„AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU 02.08.21/ 13:00-22:00, vijelii puternice cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină, averse torențiale, descărcări electrice.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN – în data de 02.08.21 interval 10:00-22:00. Instabilitate termică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse”, potrivit ISU Iaşi.

Autoritățile ieșene au emis un mesaj Ro-Alert pentru 11 comune din județul Iași: Popricani, Șipote, Vlădeni, Victoria, Probota, Țigănași, Rediu, Trifești, Gropnița, Movileni, Roșcani.

Prognoza meteo la Iași

Mâine, 3 august 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă de 28 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Pot apărea, însă, precipitații spre seară, în timp ce vântul va sufla moderat, iar umiditatea aerului se va menține ridicată.

Miercuri, 4 august 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 24 de grade Celsius. Pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, vântul poate sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații se vor menține ridicate. Și joi, 5 august 2021, vremea la Iași va fi în general închisă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă de 32 de grade Celsius.

Pot apărea averse și furtuni izolate, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Și spre seară pot apărea precipitații, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat, iar umiditatea aerului să se mențină ridicată. Vremea se va menține în nota celei din perioada 26 iulie-1 august 2021.

Adauga un comentariu