Local

Consilierii USR-PLUS și Cosette Chichirău vor să dea afară sute de angajaţi de la Primăria Iași

Publicat: 11 apr. 2021
Cosette Chichirău alături de mai mulți consilieri locali USR-PLUS vorbind despre bugetul Iașului
Cosette Chichirău alături de consilierii USR PLUS dorește să dea afară sute de angajați din Primăria Iași

Consilierii USR-PLUS dar și Cosette Chichirău vor să dea afară sute de angajaţi care lucrează la Primăria Iași. În cursul zilei de duminică. 11 aprilie 2021, aceștia participă la negocierile pe bugetul municipiului Iași.

Consilierii Locali USR-PLUS și deputatul Cosette Chichirău au explicat că și-au prioritizat un proiect prin care intenţionează să dea afară peste 400 de funcţionari din totalul de 650 care lucrează la Primăria Iași.

USR-PLUS propune demiterea a sute de funcţionari din cadrul Primăriei Iași

Proiectul cu care cei de la USR-PLUS au venit la negocierilr de la Primăria Iași este unul destul de controversat mai ales datorită faptului că ar contravine legilor din România și a statutul funcționarului public. Aceștia, în frunte cu liderul Cosette Chichirău vor să dea afară peste 400 de funcţionari publici care lucrează în Primăria Iași. Din considerentul că se dorește o micșorare a cheltuielilor bugetare. De altfel, la şedinţa de negocieri cu PNL pe cadrul proiectului de buget al Primăriei Iași, consilierii USR-PLUS nu au avut niciun obiectiv concret pentru dezvoltarea Iașului și concentrându-se doar pe proiectul menţionat mai sus:

Noi suntem acum într-o pauză, suntem în dezbaterea pentru bugetul Iașului. Vorbim despre venituri şi cheltuieli la modul general, despre cum să mărim veniturile la bugetul Iașului, cum să micșorăm cheltuielile (…) În primele două ore am discutat despre modalităţi de a crește venitul la buget, despre parcuri industriale şi cum am putea aduce Primăria Iași la nivelul Primăriei Berlin care are, nu știu, 200 de angajați, iar primăria Iași are 600 de angajați. Deocamdată nu avem concluzii. a menționat Cosette Chichirău, președintele USR Iași.

Primăria Iași s-ar putea trezi cu sute de procese

Dat fiind faptului că aproape toţi din sutele de angajaţi de care Cosette Chichirău vorbeşte că i-ar da afară ocupă funcţiile respective prin concurs, Primăria Iași s-ar putea trezi cu sute de procese ale oamenilor care se vor vedea nevoiţi să îşi caute de muncă în altă parte. De altfel, probabilitatea ca aceştia să câștige în instantă este una uriașă, ţinând cont de faptul că astfel de procese sunt câștigate extrem de ușor (au fost sute, mii de cazuri în România ultimilor ani).

Din aceste considerente, Primăria Iași ar putea plăti sute de mii de euro cu titlu de despăgubiri şi ar fi obligată să îi reangajeze. Deci, ceea ce propun consilierii USR-PLUS ar putea fi o adevărată bombă cu ceas.

Comentarii
 • Neomarxiști sunt cu pluta! Madam CHICHIRAU cunoscută ca o chiulangioaica in parlament in lipsă de idei vine cu gargara și amenințări la adresa funcționarilor publici ! Mulți funcționari își merită soarta deoarece au votat animalele astea de pradă! Hai sa facem unreferendum sa vedem pe cine mai reprezintă văcușteanca asta proastă ca noaptea !

 • Bravo dna Cossete ,in primaria Iasi cel putin 25 la suta din angajati taie frunze la ciini pe bani publici si mai si cotizeaza la armasarul sef ,mergeti la privat la munca .Bravo USR PLUS

 • Teoretic ar avea sanse sa scape de lenesii aia din primarie (chiar daca in principal sunt adusi pe pile si pe examene contrafacute), dar nu sunt ei chiar asa de prosti si au sa invoce legea functionarului public si sa vedeti voi atunci ditamai bombele de dosare. Usor usor, aparatul bugetar trebuie reformat din temelii, dar cu cap, nu asa deodata.
  Sa se dea concursuri din nou, practic si teoretic si dupa aia vedem cine ramane si cine pleaca.

 • In general politicienii,dupa ce vin la guvernare, s-au invatat sa taie locurile de munca,sa taie alocatiile,salariile,pensiile.Pe cand ii vom vedea sa infiinteze noi locuri de munca,sa mareasca alocatiile,salariile, pensiile.Mai degraba asta este menirea lor si speranta oamenilor.Oare nu de asta sunt votati?De ce uita?

 • Doamne ferestene de bugetari.Dragi ieseni cum e posibil sa lucreze 600 de persoane la primarie,de fapt ne putem da usor seama ca la buget se fac ca muncesc 70 la suta din populatia Iasului,acum imi dau seama de ce dimineata se aglomereaza centru orasului de pe cele 7 coline se ingramadesc bugetari spre lucurile asa zise de munca,asta este una di cauzele de ce noi nu ne dezvoltam in Romanica ,tot ce se taxeaza de la prostime se platesc la acesti bugetari care sunt angajatipe cumetri si grade de rubedenie ,la munca la privat miseilor

 • Incepeti cu Mister Panseluță ! Puneți altul care poate sa facă investiții ca Boc si sa vorbească mai puțin. Cu PSD nu a mers, cu PNL nu poate ! Concluzia este ca la fotbal – altul !

 • Praf in ochi. Vor sa faca loc pentru oamenii lor. Nimic nou. PNL in primele 11 luni de guvernare a angajat 15847 bugetari. Si in campanie se batea cu caramida in piept.

 • Primaria lui Chirica e plina de pilele PNL si PSD si de rudele si amantele lor. PNL si PSD, cand au avut puterea, si-au angajat toti puturosii si incompetentii, membri de parti, lipitori de afise etc.
  De aia primaria Iasi a ajuns la 650 de frecatori de menta extrem de bine platiti, iar primaria Berlinului are 200 de profesionisti.

 • Chichirău este o penibilă. S-a înhăitat cu beizadeaua de Bodea și dă lecții de maoralitate neomarxistă. HAI MARȘ !

 • USR-istii lui CHICHIRAU nu vor fi niciodată la putere că lor le place scandalul,gălăgia,la putere trebuie sa fie liniște ,atmosferă de lucru. Nu mai trebuie pierdut timpul cu indivizii ăștia ,cu scandalagioaica asta nu se poate lucra! Oricum cred ca șleatca asta de neomarxiști care sunt împotriva poporului, a bisericii, a sistemului medical va fi înlăturată de popor!

 • Aia 200 de care vorbesti sunt stafful Senatului orasului-land Berlin. Berlin este unul din cele 16 landuri ale Germaniei. Primarul este si primul-ministru al guvernului local.
  Cati bugetari are Berlinul? Aproximativ 125000.
  (h t t p s :// w w w . b e r l i n . d e / k a r r i e r e p o r t a l / a rb e i t g e b e r – l a n d – b e r l i n / a r t i k e l )

 • Bai, astia cu doctorate plagiate de mai sus, pupat-i mult in k.r pe mafiotii de la PNL si PSD, ca ei au distrus tara asta in ultimii 31 de ani.
  In liniste, atmosfera de lucru, PSD si PNL au jefuit tara si v-au ciocanit si nevestele, si pe voi, de prosti ce sunteti! 🙂
  Natarailor, ati auzit voi pe la latrinele TV termenul asta de „neomarxisti” si-l repetati ca papagalii, desi nici nu stiti ce inseamna! 😛

 • Poate cineva să-i de-a o palmă peste ceafă cucoanei și săi spună că primăria Berlin are 3200angajati. Ce nu înțelege ea că anumite departente din cadrul primăriei sunt tot acolo dar au alte denumiri.

 • Uite-o si pe tanti Chichirau – alta creatie a serviciilor. Din contabila obscura peste ocean, ajunge deodata deputat in Parlament.
  Cineva se intreba cam asa : daca tot trebuie sa avem securici in Parlament, nu puteau si serviciile sa propulseze persoane mai inteligente? Raspunsul este NU, ca n-au de unde. Persoanele inteligente nu vor sa aiba de-a face cu serviciile. Singurele categorii dispuse sa se inhaiteze cu serviciile sunt nataraii guralivi si toantele isterice.

 • Căcălău cu toți rahați ciumei guvid19 + de ce nul dă afară pe sugaciul de cîrnaț lgbt-ist voiculescu ciuma morților din spitale—-

 • 650 angajati in Primaria Iasi unde peste 50% au o alta ruda angajata in Primarie, locul ala a devenit nerentabil, multe acte pot fi trimise pe email nu sa stai la coada cu orele.

  Bine ar fi sa se organizeze Primaria dar nu cred ca USR are puterea sa faca asta cand Primaria este condusa de PNL.

 • Daca la registratura sint asa de multi de ce sint cozi la depunerea si eliberarea actelor?de multe ori gasim unul sau doi functionari disponibili….restul?

 • La cloaca de PSD-sti de acolo trebuie facut o curatenie totala, dar sa nu fie angajati alti ”nechemati”, ai nostri.
  Angajatii Cantonali din Zurich sunt la 25% din cati angajati are primaria Iasi.
  Zurich are o populatie (2019) de 434,008 locuitori comparabil cu Iasi ce are in jur de 415.000 si nu este comparatie la standardul de viata intre cele doua orase.
  Deci daca fac o curatenie ”profesionista” si fara discriminare cred ca aceasta CURATENIE este benefica.

 • Citind comentariile iti dai seama cata prostime exista in orasul asta….
  SI noi mai vrem autostrazi si metrou :)). Voi meritati sa mergeti maxim cu vaca sau cu caruta

Adauga un comentariu