Local

Consilierul local Răzvan Timofciuc a fost exclus din USR! – EXCLUSIV

Publicat: 10 nov. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Consilierul local Răzvan Timofciuc a fost exclus din USR - EXCLUSIV
USR Iași l-a dat afară din partid pe Răzvan Timofciuc

Decizie de ultimă oră! Consilierul local Răzvan Timofciuc a fost exclus din partidul Uniunea Salvați România. Reprezentanții USR au transmis detalii ce au stat la baza acestei hotărâri.

Vă aducem aminte faptul că în urma anunțării demisiilor consilierilor locali USR Iulian Hușanu și Maria Carcea, o postare în mediul online, publicată de Răzvan Timofciuc, a stârnit un adevărat scandal în interiorul partidului. Acesta a specificat faptul că practicile interne de conducere s-au degradat și că Marius Bodea, candidatul la alegerile locale de anul viitor, ar fi fost ales pentru a candida în urma unei mascarade unde au participat 40 de membri aduși special pentru a-l susține.

Citește și: Scandal în USR Iași! Răzvan Timofciuc, pe făraș după ce a făcut publice problemele grave din interiorul organizației politice 

Consilierul local Răzvan Timofciuc a fost exclus din USR

Redăm în cele ce urmează comunicatul celor de la USR Iași:

„USR Iași reprezintă un standard de integritate și lucrează pentru binele comunității, aducând în rândul acesteia stabilitate, liniște și unitate

Biroul Județean al Uniunii Salvați România Iași (USR Iași) emite astăzi, 10 noiembrie 2023, prezentul comunicat pentru a informa opinia publică cu privire la decizia luată în urma analizei recentelor acțiuni din spațiul public ale domnului Răzvan Timofciuc, consilier local al municipiului Iași din partea USR.

În urma evaluării realizate la nivel intern, în conformitate cu regulile, procedurile și statutul USR, Biroul Județean al USR Iași a decis să-l excludă din partid pe domnul Răzvan Timofciuc. Această hotărâre a fost luată în lumina acțiunilor sale recente, a poziționărilor publice neadecvate din ultimul an, referitoare la USR Iași și colegii săi, a problemelor de integritate cu care se confruntă dumnealui, dar și a proastei reputații pe care a insistat să o pricinuiască în ultimele zile.

Este important să subliniem faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că domnul Răzvan Timofciuc a săvârșit un conflict de interese în exercitarea mandatului de consilier local, prin votul dat în favoarea desemnării soției sale în Consiliul de Administrație al unei unități de învățământ. Această decizie a fost confirmată și rămasă definitivă prin pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (Î.C.C.J.), iar Răzvan Timofciuc nu va mai putea fi ales sau numit într-o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioada de 3 ani de la încheierea mandatului de consilier local.

În lumina acestor probleme de integritate, confirmate inclusiv de Î.C.C.J., Biroul Județean al USR Iași, potrivit statutului, avea temeiul necesar pentru excluderea domnului Răzvan Timofciuc, însă nu a acționat în acest sens. Mai mult de atât, luările de poziție publice ale domniei sale din ultimul an au fost de natură să prejudicieze interesele legitime ale USR și ale membrilor săi, iar acuzațiile aduse de domnul Răzvan Timofciuc la adresa conducerii USR Iași sunt cel puțin stranii în condițiile în care deținea calitatea de vicepreședinte al filialei municipale Iași.

Deși domnul Răzvan Timofciuc a clamat în spațiul public că a epuizat căile interne de comunicare avute la nivel de conducere a partidului, în realitate, nu a fost identificată nicio sesizare adresată de domnia sa, nici verbal, nici în scris către forul de conducere sau, în particular, către președintele filialei.

Toate aceste stări de fapt evidențiază că, în ciuda acuzațiilor formulate, domnul Răzvan Timofciuc a beneficiat de toleranță și nu a existat nicio intenție de excludere din partid.

Această decizie, deși dificilă, este esențială pentru menținerea integrității și credibilității USR Iași. Fostul nostru coleg a beneficiat în realitate de tot suportul USR Iași, începând cu nominalizarea sa direct pe listele oficiale pentru Consiliul Local Iași, pe un loc eligibil, după procedura de selecție internă, tot printr-o decizie derogatorie a Biroului Județean, în anul 2020. Nu putem avea abordări derogatorii nesfârșite de la statut, pentru o singură persoană, indiferent cine este acea persoană.

Ne asumăm cu fermitate angajamentul luat în fața ieșenilor de a-i asigura că asemenea situații nu vor afecta în niciun fel capacitatea noastră de a servi cu responsabilitate și devotament comunitatea. Suntem determinați să menținem un standard înalt de integritate și continuăm să lucrăm pentru binele comunității, aducând în rândul acesteia stabilitate, liniște și unitate”, au transmis reprezentanții USR Iași.

Comentarii
  • toti useristii gaygycii sunt incompetenti si se vor explude singuri dizolvandu-si partidul de plastic poulant nereciclabil…ca au stricat… pe unde au pasit sa modifice ei dupa „ñasul” lor sezut asa zise legi… daca erau asa de competenti faceau tot posibilul sa desfiinteze pensiile speciale si sa taie salariile gogomanate nu sa rabde copii de foame ai majoritarilor amarati de cetateni romani

  • Mare necaz. Cine nu sare, nu vrea schimbare. Iaca, bună doctrină politică. Nu mai vorbeac de realizările lor, că nu este despre ce vorbi. Aaaa, poate despre tâmpenia ălora care i-au votat. Despre asta se poate vorbi la nesfârșit.

  • Usr cica este in opozitie. Ce opozitie? Nimic .Doar parlamentarii Usr ne papa fiecare 20. 000 lei/ luna,putorile si mizerabilii si slugoii lui johannis. Daca Usr este in oozitie de ce nu au fost impotriva la toate mizeriile de legi care se supun la vot in Parlament? Cu limitarea numerarului,legea turnatoriei aceasta lege comunista securista, legea pensiilor,pensiile speciale,etc etc legi oribile impotriva romanilor ,Constitutiei,de ce USR le aproba la vot daca Usr este in opozitie. Nu sunt in opozitie acesti usr- isti slugoi tradatori!!!!! Ei nici nu stiu ce este opozitia,imputitii, slugoi tradatori,maaaaars niciun voooot nici la Usr,nici la Pcr ,nici la Pnl,maaaaars la gunoi.

  • Alt iesean distrus de Bodea .Cati ieseni ,cate familii de ieseni a distrus acest gunoi,acest criminal ?a distrus Usr- ul ,ha,ha,ha ,de ce l- ati primit pe traseist? Cand toti i- au trantit usile in bot lui Bodea,Usr l- a primit cu bratele deschise. Acum nu poate fugi la alt partid acest puroi imputit ca nimeni nu- l primeste. Bodea este puroiul Usr, nici de Gunoier sef nu- l duce kapul,un parazit care vrea mereu sus si mai ales sa iasa banul calcand in picioare si distrugand pe oricine numai ca sa- si realizeze cele mai mizerabile interese el insusi fiind cel mai mizerabil animal dintre toti mizerabilii. Oricum Usr este la coada vacii, nu ne intreseaza,nu voteaza nimeni partidul lui Bodea,acus va ramane doar Bodea singur ,ceilalti vor fugi. Sa vomam pe el jigodie imputita,mars in canal wc.

Adauga un comentariu