National

Consiliul Județean Hunedoara a declarat zi de doliu în memoria Preasfințitului Părintele Gurie

Publicat: 22 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consiliul Județean Hunedoara a declarat zi de doliu în memoria Preasfințitului Părintele Gurie
A murit Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei! Acesta internat având o formă gravă de COVID-19

În memoria Preasfințitului Părintele Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Consiliul Județean Hunedoara a decis să și cinstească fostu ierarh și a decretat ca ziua de sâmbătă, 23 octombrie, când va avea loc slujba de înmormântare a primului Episcop al eparhiei Devei și Hunedoarei, să fie zi de doliu județean.

„Declararea zilei de 23 octombrie ca zi de doliu în județul Hunedoara este un semn de adâncă recunoștință și prețuire pentru întreaga contribuție adusă de înaltul prelat bisericesc, Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara din anul 2010, la revigorarea vieții creștine din județul nostru, pentru munca sa neobosită în folosul Bisericii și al oamenilor. Dezvoltarea vieții clericale, crearea rețelei de așezăminte de protecție socială pentru sărmani și copiii orfani, susținerea vieții culturale din județul Hunedoara și promovarea elitelor reprezintă dor a parte misiunii Sale aici, pe aceste locuri” – a transmis Consiliul Județean Hunedoara.

Preasfințitul Părinte Gurie a păstorit Episcopia Devei și Hunedoarei timp de 12 ani.

În ziua de 23 octombrie, instituțiile din subordinea Consiliului Județean Hunedoara își vor adapta programul în mod corespunzător, manifestările cultural-artistice din această zi urmând să fie reprogramate, transmite Biroul de presă al Episcopiei.

Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel după decesul Preasfințitului Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei

Patriarhul Daniel transmite un mesaj de condoleanțe celor din eparhie, dar și credincioșilor. El îl descrie pe PS Gurie ca fiind ”arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.”

”Către:

Preasfinţitul Părinte NESTOR HUNEDOREANUL,

Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei,

Membrilor Consiliului Eparhial şi ai Adunării Eparhiale

ale Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Cu profundă durere în suflet, am aflat de trecerea neașteptată din această viaţă a Preasfinţitului Părinte Gurie, primul Episcop al nou înființatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei (2009), arhipăstor misionar şi harnic, care s-a remarcat prin vocaţia sa spre dialog şi comuniune, prin bunătatea şi dărnicia părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriți.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru eparhia îndoliată,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în mesajul Patriarhului Daniel către Eparhia Devei și Hunedoarei.

Adauga un comentariu