Eveniment-Social

Consiliul Județean Iași primește o nouă rambursare pentru restaurarea Muzeului „Vasile Pogor”

Publicat: 07 dec. 2020
Muzeul „Vasile Pogor” din Iași

Cererea de rambursare pentru proiectul de restaurare a muzeului „Vasile Pogor” Iași a primit aviz favorabil, astfel că la Iași va ajunge săptămâna aceasta suma de 465.322,03 lei, destinați lucrărilor de reparații ale muzeului.

Comisia de avizare a constatat că au fost îndeplinite condițiile de alocare a ajutorului financiar și a aprobat rambursarea integrală a sumei solicitate de beneficiar.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patriomniului, cu o valoare totală de aproximativ 6 milioane 500 de mii lei.

„Muzeul „Vasile Pogor” este un monument istoric reprezentativ pentru Iași, un simbol al spiritului cultural ieșean, un loc ce a găzduit numeroase personalități marcante ale României moderne, fiind astăzi mărturia epocii intelectuale și culturale a României. Trebuie să facem toate eforturile pentru a conserva clădirea muzeului și a o lăsa moștenire generațiilor viitoare. Vom continua să asigurăm protejarea tuturor obiectivelor de patrimoniu cultural din județ, prin finanțare de la bugetul Consiliului Județean, fonduri guvernamentale sau europene”, a declarat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.





Adauga un comentariu