National

Constănțenii au dat năvală în magazine speriați de carantina zonală – Video

Publicat: 20 nov. 2020
Supermarket plin de cumpărători
Supermarket plin de cumpărători

Speriați de carantină, constănțenii au dat năvală în magazine! Joi, 19 noiembrie, a fost anunțată carantinarea zonală, ce va intra în vigoare de vineri, 20 noiembrie, ora 20:00. În această dimineață, constănțenii au luat cu asalt magazinele, pentru a-și face provizii. În jurul orei 11.00, rafturile din supermarketuri erau goale. Făina a fost la mare căutare, carnea, orezul, mălaiul, fructele, legumele, conservele, uleiul, dar și apa. Cozile la casele de marcat erau lungi, iar coșurile pline.

Alte şapte localităţi din judeţul Constanţa sunt propuse de către Direcţia de Sănătate Publică să fie carantinate, în condiţiile în care oraşul Ovidiu este în carantină, iar pentru municipiul reşedinţă aceeaşi măsură intră în vigoare în ziua în curs, începând cu ora 20:00.

„Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanţa. Propunerile de carantinare vor fi votate în şedinţa de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic”, a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, Prefectura Constanţa.

În aceeaşi şedinţă a CJSU, va fi supusă la vot şi măsura de prelungire a carantinării zonale în oraşul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanţa, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile.

Șapte localități din județul Constanța intră în carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, vineri seara, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), instituirea carantinei sanitare în alte şapte localităţi din judeţul Constanţa, începând cu data de 21 noiembrie, ora 20,00, ca măsură de reducere a infectării cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului.

„Pentru localităţile Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, M. Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 21.11.2020, ora 20,00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere”, a informat Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, în aceeaşi şedinţă a CJSU a fost votată şi prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanţa şi avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară.

Pentru măsurile aprobate de CJSU Constanţa vineri, urmează ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să dispună hotărârile necesare.

Vineri la ora 20,00 în carantină intră şi municipiul Constanţa.

Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrată vineri este în judeţul Constanţa de 6,13 la mia de locuitori, în municipiul reşedinţă respectivul indice ajungând la 9,35.

Adauga un comentariu