Eveniment-Social

Constelația bibliotecilor”, la început de drum Conferința de închidere a proiectului „Constelația bibliotecilor” – diseminarea rezultatelor

Publicat: 30 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Constelația bibliotecilor la început de drum Conferința de închidere a proiectului Constelația bibliotecilor  diseminarea rezultatelor

Vă invităm vineri, 1 noiembrie 2019, ora 12.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene Iași (Casa Sindicatelor, Bd. Socola nr. 134, etaj) la conferința de diseminare a rezultatelor proiectului „Constelația bibliotecilor”, ocazie de a afla chiar de la beneficiarii direcți (bibliotecar Maria Sava – Biblioteca Deleni; bibliotecar Georgiana Sandu – Biblioteca Ceplenița; bibliotecar Cerasela Pascal – Biblioteca Erbiceni; bibliotecar Monica Baba – Biblioteca Șipote și bibliotecar Corneliu Popescu – Biblioteca Belcești) despre impactul noului serviciu de bibliotecă (clubul de astronomie) asupra membrilor comunităților, despre implicarea autorităților locale, cât și despre avantajele și provocările unui astfel de club.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți din partea partenerilor: Jan-Ovidiu Tercu, muzeograf, coordonator Compartiment Planetariu/ Observator Astronomic, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galați; Ciprian-Dumitru Vîntdevară, șef Serviciu Astronomie, Muzeul Județean „Vasile Pârvan” Bârlad, județul Vaslui; Bogdan-Marian Tofănică, cercetător științific, membru Fundaţia Academică „Idei şi Fapte pentru anii 2000” Iași, iar din partea autorității de implementare: Mihaela Morariu, managerul de proiect și Dorin Cozan, coordonatorul activităților proiectului.

 

Proiectul „Constelația bibliotecilor” a fost cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii de finanțare II/2019, aria tematică Educație prin Cultură. Valoarea totală a proiectului a fost de 63.536,00 lei, din care 56.536,00 lei a reprezentat finanţarea nerambursabilă din partea AFCN și 7000,00 lei a fost contribuţia proprie a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Perioada de implementare a fost iulie – octombrie 2019. Prin intermediul acestui proiect, în cinci biblioteci comunale din județul Iași au fost înființate cluburi de astronomie, care au fost dotate cu telescoape și accesorii. Cele cinci biblioteci, respectiv  Deleni, Ceplenița, Belcești, Erbiceni și Șipote au fost selectate în baza evaluării activității acestora de către Comisia de coordonare și îndrumare metodică din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. 

Adauga un comentariu