Prima pagină » Local » Constructia Palas a implicat peste 1.200 de firme din toata lumea
Constructia Palas a implicat peste 1.200 de firme din toata lumea

Constructia Palas a implicat peste 1.200 de firme din toata lumea

31 aug. 2011, 21:56,
Ionel Iloae, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:237444;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Constructia Complexului Palas a angrenat peste 1.200 de firme si mii de muncitori din toata lumea @ Dezvoltarea proiectului a permis mentinerea locurilor de munca pentru subantreprenorii ieseni

Aflat aproape de finalizare, Complexul Palas poate fi considerat unul dintre cele mai ample proiecte si prin numarul mare de firme implicate in realizarea lui. Dezvoltatorul imobiliar Iulius Grup a lucrat pana acum cu peste 1.200 de firme, care au asigurat proiectare, productie si vanzare de materiale, au executat lucrari sau au asigurat distributia de materiale. Numai in perioada dezvoltarii proiectului au fost angajate peste 100 de contracte de subantrepriza si 60 de contracte de proiectare pe diferite specialitati, multe dintre acestea vizand firme iesene. In acest mod, dezvoltarea Palas a permis multor firme implicate in „industria pe orizontala” sa-si desfasoare activitatea fara a se confrunta cu probleme grave, desi sectorul constructiilor a fost afectat de criza.

Climatizare si tamplarie asigurate de ieseni

Unul dintre subantreprenorii de la Palas este Clima Therm Center SRL Iasi, firma care se ocupa cu proiectarea si producerea sistemelor termice si de climatizare. „Noi am asigurat partea de climatizare la doua cladiri. Tot ceea ce s-a realizat la Iulius reprezinta solutii de ultima ora in domeniu. Este vorba atat de solutiile termice, cu un concept nou, modern, cat si de climatizarea realizata cu tehnica de varf, care include si recuperarea de caldura”, a declarat Catalin Popovici, reprezentantul Clima Therm Center SRL. Subantreprenorul iesean a lucrat si pentru alte investitii ale Iulius Grup, dar si pentru institutii bancare si de cultura din intreaga tara.

Un alt subantreprenor care lucreaza la Palas este Alcon Plus SRL, producator de tamplarie PVC si aluminiu, cu geam termoizolant. „Lucram la Palas si furnizam aproape tot ceea ce avem noi in gama de productie”, a spus Liviu Gaburici, reprezentantul firmei.

100 de electricieni pe zi

Si retelele electrice din tot complexul Palas sunt realizate de ieseni. De lucrare se ocupa, de aproximativ doi ani, Electroconstructia Elco SA Iasi. „In principal, ne-a ajutat contractul cu Palas, mai ales in aceasta perioada. Am dat de lucru la oamenii pe care ii avem angajati. Au fost perioade in care am lucrat cu 20 de oameni, dar au fost si perioade in care am avut cate 100 de oameni pe santier. Este un volum mare de lucru pentru ca este o lucrare complexa”, a explicat Grigore Diaconu, reprezentantul Elco Iasi. Printre alte lucrari, Electroconstructia Elco SA a realizat instalatiile interioare si alimentarea cu energie electrica la campusurile Universitatii „Al. I. Cuza” si alimentarea cu energie electrica a nocturnei de la stadionul Emil Alexandrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *