Stiri si curiozitati

Consumul de ananas seara. Cum să slăbești cu acest fruct exotic

Publicat: 13 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consumul de ananas seara. Cum să slăbești cu acest fruct exotic
Ananasul este un fruct exotic bogat în vitamine și poate fi consumat de către cei care se află la dietă.

Consumul de ananas seara are numeroase beneficii pentru organism. Fructul tropical  se remarcă prin aromă, gust și conținutul bogat de nutrienți, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Puțini sunt cei care știu de ce este bine să mâncăm ananas la cină. Iată cum să slăbești cu acest fruct exotic.

Consumul de ananas seara

Ananasul este unul dintre cele mai apreciate și consumate fructe. Deliciosul fruct exotic este o sursă bogată de vitamine, iar dacă este consumat cu regularitate, va avea efecte miraculoase pentru organism. Ananasul este benefic doar dacă este consumat în cadrul unei diete sănătoase pentru că acest fruct conține multe calorii și mult zahăr. Ananasul este bogat în vitamina C, vitamina B, potasiu, magneziu, antioxidanți și fibre.

Ananasul se recomandă a fi consumat seara dacă vrem să slăbim sau să ne menținem greutatea. La cină, se recomandă să nu consumăm mai mult de 3 rondele de ananas. Ananasul consumat seara îmbunătățește calitatea somnului.

Cu toate acestea, există situații câmd nu este recomandat consumul de ananas seara. Cei care au probleme metabolice, alergii sau suferă de sindromul intestinului iritabil nu au voie să mănânce acest fruct fără a consulta un medic specialist.

Ananasul poate fi mâncat simplu sau folosit ca ingredient de bază pentru prepararea unui compot aromat, a unei prăjituri gustoase și tarte pufoase și savuroase. Pentru o delicioasă prăjitură cu ananas avem nevoie de de 2 căni cu făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 ouă, 2 căni cu zahăr, jumătate de linguriță de sare, o conservă de ananas, câteva linguri de unt, jumătate de cană de lapte condensat și esență de vanilie. Prăjitura poate fi făcută cu ananas proaspăt sau cu ananas din conserve, iar pentru blat putem opta pentru unul cu cacao sau cu ciocolată, simplu, însă pentru un plus de savoare îl putem însiropa. Prăjitura cu ananas poate fi ornată cu frișcă sau cu fulgi de ciocolată, în funcție de preferințe.

Rețeta cu care vei pregăti cel mai bun compot de ananas

Dacă vrem să pregătim un compot de ananas aromat și gustos vom avea nevoie de 1 ananas proaspăt, 1 cană cu zahăr, apă, cuișoare și 1 baton de scorțișoară.

Mai întâi se îndepărtează coaja de ananas și se taie fructul în bucăți potrivite. Într-o cratiță se pune apa apoi se adaugă zahărul, cuișoarele și scorțișoara și se amestecă foarte bine. Se fierbe totul la foc mic până se obține un sirop aromat.

Se pun bucățile de ananas în borcane sterilizate apoi se toarnă siropul fierbinte peste bucățile de ananas. Se pun capacele apoi se așază borcanele într-o oală mare cu apă și se fierb la foc mic timp de 20 de minute pentru a se steriliza.

După primul clocot se stinge focul și se învelesc borcanele cu prosoape groase. Astfel, borcanele se vor vida, iar compotul își va păstra savoarea mai mult timp. Borcanele cu compot se depozitează la loc uscat și răcoros.

Ananasul este un fruct exotic bogat în vitamine și poate fi consumat de către cei care se află la dietă. Ananasul oferă senzația de sațietate, reglează somnul, reduce senzația de oboseală și menține elasticitatea și frumusețea pielii.

Adauga un comentariu