Local

Contestatarii dezvoltatorului imobiliar Daniel Niculiță au pierdut la Tribunalul Iași! Instanța a stabilit că blocul de pe strada Moldovei a fost construit legal

Publicat: 14 nov. 2020
De aproape patru ani, dezvoltatorul imobiliar Daniel Niculiță a fost târât în instanță pentru că a construit un bloc cu 6 etaje în zona Palas Iași. Pe parcursul procesului a vândut apartamentele, clienții arătându-se mulțumiți. Pe data de 28.10.2020, Daniel Niculiță câștigă procesul cu vecinii. Magistrații de la Tribunalul Iași au stabilit că imobilul a fost construit legal
Blocul dezvoltatorului imobiliar Daniel Niculiță, aflat la câțiva pași de ansamblul Palas Iași

Omul de afaceri Daniel Niculiță a câștigat războiul cu vecinii din strada Moldovei, nr. 30. Aceștia s-au opus construirii imobilului cu 6 etaje. Magistrații de la Tribunalul Iași au stabilit că autorizațiile de construire sunt legale. Conflictul durează de aproape patru ani

Dezvoltatorul imobiliar Daniel Niculiță a reușit să demonstreze în instanță că blocul de locuințe de pe strada Moldovei, nr. 30, din Iași, a fost construit legal. Dezvoltatorul a construit un bloc de locuințe cu regimul de înălțime P+6. Pentru asigurarea unui număr suficient de locuri de parcare, a investit suplimentar pentru achiziția unui teren de 300 de metri pătrați, dat în folosință cu funcțiunea de parcare. Nu o dată, în cazul dezvoltatorilor cu multe proiecte s-au întâlnit situații în care aceștia au fost șantajați de vecini. Povestea lui Daniel Niculiță începe în 2016, când Iulian Rugină a contestat proiectul. Inițial, autorizația de construire a fost eliberată în 2015. Omul de afaceri a renunțat la autorizație și a modificat proiectul, prin intermediul altor două autorizații de construire. Acum, instanța i-a dat dreptate dezvoltatorului.

„Respinge excepțiile de nelegalitate a HCL nr.355/29.10.2015 privind aprobare PUZ aferent străzii Moldovei, a autorizației de construire nr.47/30.01.2017 și a autorizației de construire nr.1299/29.11.2017. Respinge capătul de cerere privind anularea certificatului de urbanism nr.105/19.01.2015″, se arată în decizia Tribunalului Iași. Stabilește onorariul definitiv în favoarea expertului Bacinschi Monica în sumă de 3.500 de lei și obligă reclamanții Rugină Andreea Natali, Rugină Iulian Cătălin, Elges Isabella Astrid și Leca Magdalena să achite în contul acestui expert o diferență onorariu expert de 2.000 de lei”, se arată în hotărârea magistraților Tribunalului, din data de 28.10.2020.

Toate apartamentele au fost vândute în timpul procesului, clienții fiind mulțumiți

Contestatarii au încercat din răsputeri să pună presiuni pentru ca proiectul să fie anulat. Au apelat inclusiv la partide politice ostile administrației publice. Iulian Rugină și-a argumentat contestația prin faptul că în zonă nu pot fi construite clădiri cu regim mare de înălțime. Asta, în timp ce toată zona este prevăzută cu proiecte imobiliare de anvergură. Conform documentațiilor puse la dispoziție de proiectanții lui Daniel Niculiță, s-au respectat pașii de autorizare, s-a realizat un studiu însorire, din care reieșea că vecinii nu aveau de ce să fie afectați de proiectul imobiliar.

„Clienții mei au fost mulțumiți de calitatea lucrărilor, în ciuda contestațiilor formulate de vecini. S-au efectuat lucrări de calitate. Instanța a constatat că lucrările au fost realizate cu respectarea legilor în vigoare”, a declarat Daniel Niculiță.

Contestatarii au drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei. Și la alt termen de judecată au fost observate neclarități, inclusiv în ceea ce privește prestația expertului Viorica Ileana Florica Novac, care trebuia să arate că vecinii au dreptate. Atunci, instanța a desființat expertiza. Mai mult, a arătat că expertul și-a depășit chiar și atribuțiile.

Comentarii
  • Legalitatea trebuie inteleasa in sensul ca se respecta o autorizatie de construire. Autorizatie care este facuta in bataie de joc, atat fata de vecini, cat si fata de oras. Trebuie sa fii ori prost, ori snob ca sa cumperi acolo.

  • Și intrarea – ieșirea din parcarea subterană de la blocul din intersecția de la Selgros este tot legală, nu-i așa? Acest „dezvoltator” construiește după bunul plac, cu autorizații smenuite, DNA chiar nu vezi nici o ilegalitate?

  • Ce fața de chelner de birtul din gara Pascani are tganul asta. El e bun prieten cu un proxenet din tatarasi. Acestia sunt onorabilii dezvoltatori imobiliari. Prin anii 2000 era prin Hamburg impreuna cu alt „dezvoltator imobiliar” si erau”colectionari” de parfumuri , tigari si portofele. Cumpara de la el si daca ai probleme dupa aceea cu apartamentul, te despagubeste la pastele cailor..

  • Ba da!!! Avocat Luviu Bran, am cununat pe judecatorul TARLION Gabriel care este in dosarul lui Dorobat Carmen. O va achita, va castiga Bran un sac de bani? Are Dorobat bani

  • Taranul asta de pascani muiculita a platit smecheria la oameni asa ca orcine ar fi la primarie toata lumea mininca si joaca teatru…..nichita sa imbogatit cu deal de astia si avea taxe mari…..de asta ii la puscarie

Adauga un comentariu