Actualitate

Continuă căutarea copilului de 7 ani din Arad, dat dispărut de familie. Un elicopter a survolat zona

Publicat: 11 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Continuă căutarea copilului de 7 ani din Arad dat dispărut de familie. Un elicopter a survolat zona
Tot mai mulți copii dispar din România, Sebi fiind unul dintre ei. Copilul de 7 ani a dispărut în urmă cu două zile

Luni dimineaţa, 11 ianuarie 2021, continua căutarea băieţelului în vârstă de 7 ani, din Arad. Copilul a fost dat dispărut de familia din satul Vânători, în urmă cu 48 de ore. Rudele acestuia susţin că minorul a plecat de acasă menţionând că se duce să se joace în sat.

Până astăzi nu erau poblicate semnalmentele copilului. Autorităţile din Arad trag un semnal de alarmă şi fac un apel către cetăţeni, dacă l-au văzut pe băiat să sune la număr unic de urgenţă 112.

Căutările copilului au fost reluate

Acţiunile de căutare a copilului au fost suspendate pe parcursul nopţii de duminică spre luni. Ieri, 10 ianuarie 2021 a fost folosit până şi un elicopter care a survolat zona pe o rază de peste 30 de kilometri.

„Căutările au fost reluate cu 47 de poliţişti dotaţi cu 18 autospeciale şi câini de urmă, 19 jandarmi cu patru autospeciale şi un câine de urmă, 28 de pompieri cu şapte autospeciale şi opt cange, şapte poliţişti de frontieră cu autospeciale cu camere de termoviziune. Forţelor de ordine li se alătură peste 100 de voluntari din zonă, care folosesc maşini de teren şi ATV-uri”, au declarat luni dimineaţa reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Semnalmentele copilului dispărut din Arad

Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată sâmbăta, pe 9 ianuarie 2021. La ora 16.30 copilul se afla la o stână de lângă localitatea Vânători. Potrivit unor serii de discuţii cu localnicii şi familia, se pare că acesta plecase de acasă sâmbătă dimineaţă pentru a se juca în sat. Mai apoi, Sebastian s-a alăturat unui grup de copii şi au mers la stana însoţiţi de un localnit mai în vârstă.

Mama băiatului a apelat numărul unic de urgenţă 112 sâmbătă seară, la ora 19,00, pentru a sesiza dispariţia fiului său. Îngrijorată, acesta când a văzut că micuţul nu se mai întoarce acasă a sesizat autorităţile. Căutările au fost demarate imediat şi au avut loc şi pe parcursul primei nopţi, însă din nefericire nu a fost găsit pe o rază de 20 de kilometri distanţă de domiciliul familiei.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, copilul are 1,20 metri înălţime, păr şaten, faţă ovală, constituţie astenică, dar nu se cunoaşte îmbrăcămintea pe care o purta. Persoanele care îl văd sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie.

Căutările oprite din din cauza ceții

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a precizat că, pe timpul nopţii căutările au fost îngreunate de ceaţa densă şi de temperaturile scăzute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius.

Circa 200 de persoane, în mare parte fiind voluntari, au participat duminică dimineaţă la căutarea copilului de 7 ani dispărut din localitatea Vânători, județul Arad.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat că operaţiunea de căutare a continuat în zona localităţii Vânători şi pe parcursul nopţii, când s-au alăturat mai multe forţe. Conform sursei citate, s-a acţionat pe o rază de circa 20 de kilometri de casa băiatului, cu ATV-uri, maşini de teren, câini antrenaţi şi camere de termoviziune.

Din nefericire, tot mai multe persoane sunt declarate dispărute. Ultimul caz înregistrat a fost cel al studentei din Iași. Tatăl său s-a deplasat la secția de Poliție pentru a declara dispariția fiicei sale. Din păcate, aceasta a fost găsită la scurt timp decedată. Tânără, în vârstă de 22 de ani, a fost găsită cu cinci coliere de plastic în jurul gâtului.

Adauga un comentariu