Eveniment-Social

Continuă programul de dezinfectare a străzilor cu substanțe biocide

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Continuă programul de dezinfectare a străzilor cu substanțe biocide

Ca urmare a creșterii numărului infecțiilor cu noului coronavirus și în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 19 din 23 iulie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, municipalitatea a reluat programul de spălare și dezinfectare a străzilor din oraș. Astfel, Salubris SA continuă activitatea de dezinfectare a străzilor cu substanțe pe bază de hipoclorit de sodiu, zilnic, în intervalul orar 24.00 – 4.00.

Străzile vor fi dezinfectate cu substanțe biocide

Astăzi, 10 august, vor fi dezinfectate străzile Păcurari, Gării, Cazărmilor, Luca Arbore, Sergent Grigore Ioan, Canta, Străpungerea Silvestru, Bacinschi, Gării, Râpa Galbenă, Gavril Muzicescu, Agatha Bârsescu, Dancu, Sf. Sava, Armeană, Costache Negri, Bărboi, Cuza Vodă, Vasile Alecsandri, I. C. Brătianu, George Enescu, Anastasie Panu, Palat și Sf. Lazăr, șoselele Păcurari, Gării, Varianta Rediu și Moara de Foc, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, respectiv zona Piața Eminescu.

De asemenea, conform hotărârii menționate, piețele agro-alimentare Păcurari, Nicolina, CUG, Alexandru cel Bun și Dacia sunt dezinfectate zilnic.

Programul de dezinfectare a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu are loc zilnic și completează programul normal de spălare a străzilor, trotuarelor și aleilor cu apă și, după caz, detergent.

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 09 august 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 1.760 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 69 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.526 au fost externate (cu 59 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun caz de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 71.

***

Ținând cont de contextul epidemiologic actual şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi reamintesc principalele măsuri care trebuie respectate:

purtarea măştii atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile publice deschise, începând cu data de 1 august 2020,

păstrarea distanţării fizice,

igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor, în vederea limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV- 2.

Prin acest apel, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetaţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 14 misiuni, din care: 7 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 misiuni de decontaminare biologică.

IPJ a efectuat 125 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 21 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 170 misiuni, din care: 50 misiuni de transport către unități spitalicești, 69 misiuni de transport probe biologice, 51 misiuni de decontaminare biologică .

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 109 misiuni: controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale.

Adauga un comentariu