Local

Continuă programul de spălare și dezinfectare a străzilor din Iași. Ce tronsoane sunt vizate

Publicat: 06 mai 2020

Astăzi, 6 mai, în intervalul orar 22.00 – 6.00, Salubris SA, societate aflată în subordinea municipalității, are planificat să acționeze cu dezinfectant pe străzile Sărărie, Anastasie Panu, Palat, Sf. Lazăr, Cuza Vodă, George Enescu, Vasile Stroescu, Ion C. Brătianu, 14 Decembrie 1989 și Vasile Alecsandri și pe șoselele Ștefan cel Mare și Sfânt și Rediu Variantă.

„Se va acționa și în piețele agroalimentare Alexandru cel Bun, Nicolina, Dacia, CUG și Păcurari, în bazar și târgul de cherestea, precum și în cartierele Manta Roșie (străzile Manta Roșie și Cazangiilor), Grădinari (străzile Grădinari, Parcului și Mihai Vodă Viteazul, stradela Grădinari și zona ANL-urilor) și Tudor Vladimirescu (străzile Ciurchi, Țepeș Vodă și Tăietoarei și campusul studențesc).

Programul de dezinfectare a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu are loc zilnic, în intervalul orar 22.00 – 6.00. Acțiunea este făcută în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 8 din 23 martie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași. Produsul biocid poate fi utilizat conform adresei Direcției de Sănătate Publică Iași nr. 8.350/18 martie 2020. Programul de dezinfectare completează programul normal de spălare a străzilor, trotuarelor și aleilor cu apă și, după caz, detergent.”, potrivit PMI.

Comentarii
  • Eu fac cu voi un pariu. Cand voi vedea masina salubritatii in Oancea imi tai poola si o dau la rate. Doar Doamne Doame a spalat str. Ciornei din cartierul Tatarasi

  • Care Pacurari, ca este destul de mare acest Cartier?
    Eu nu am vazut NICIODATA aceasta masina pe strada unde locuiesc si vreau sa o vad si eu cum spala si dezinfecteaza toate strazile din Pacurari daca tot cineva se bate cu, CARAMIDA, in piept si spune cat de tari sunt autoritatile in lupta cu virusul.
    Sa o demonstreze, vreau sa vad masina si pe strada mea.

  • Pentru ala din Pacurari, nu stiu in care Pacurari stai tu, dar a trecut masina alaltaseara, inca a facut rondul pe la piata Pacurari. Culmea, a trecut pe Pacurari de doua ori incepand cu ora 22 si ceva. Apropo, a mers numai pe la strada principala … drumuri secundare nu face neam.

  • Toti iesenii contribuie la bugetul Primariei Iasi si ar trebui sa benefiicieze de aceste servicii domnule Chirica. Nu in centru se dezinfecteaza de trei- patru ori si pe alte strazi niciodata. Si chiar pe strazile pe care trambitati de ani de zile ca le puneti asfalt. Si solicitam Parchetului si Curtii de Conturi sa faca un control riguros sa vada facturile Primariei dupa. Nu spalam banii preferential domnule Chirica, ci dezinfectam intreg orasul.

Adauga un comentariu