Actualitate

Contract de 725,7 milioane de dolari! Ce a achiziționat președintele Iohannis din Coreea de Sud – VIDEO

Publicat: 23 apr. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Contract de 7257 milioane de dolari Ce a achiziționat președintele Iohannis din Coreea de Sud - VIDEO
Preşedintele Yoon Suk Yeol l-a primit marţi pe omologul său român, Klaus Iohannis

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Preşedintele Yoon Suk Yeol l-a primit marţi, 23 aprilie, pe omologul său român, Klaus Iohannis, şi s-a angajat să crească cooperarea în industria de apărare, inclusiv producţia comună de arme, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei de la Seul.

La rândul său, ministrul sud-coreean al Apărării, Shin Won-sik, l-a primit separat pe ministrul adjunct al apărării din Polonia, Pawel Bejda, în contextul în care se vorbeşte despre un contract iminent pentru ca Hanwha Aerospace să furnizeze sisteme de arme suplimentare şi despre negocieri privind finanţarea, notează stirileprotv.ro.

Coreea de Sud a apărut ca un jucător important în exporturile globale de echipamente militare, invazia Rusiei în Ucraina deschizând oportunitatea ca industriile sale să semneze contracte pe scară largă în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.

Creșterea cooperării în industria de apărare

Principalul producător sud-coreean din domeniul apărării, Hanwha Aerospace, lucrează la un contract în valoare de 1.000 de miliarde de woni (725,7 milioane de dolari) pentru furnizarea de obuziere K9 către România, în ceea ce ar fi primul contract de apărare cu această ţară, a relatat anul acesta publicaţia Korea Economic Daily.

Hanwha a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Compania a declarat însă în timpul unei teleconferinţe privind rezultatele din februarie că va anunţa un contract de export de armament cu România în primul trimestru, dar nu a existat niciun anunţ.

România urmează exemplul Poloniei

Anul trecut, compania a semnat un memorandum de înţelegere cu compania de stat din domeniul apărării din România pentru a exporta obuzierul autopropulsat K9 şi vehiculul său de luptă de infanterie.

Pe e altă parte, Polonia, care şi-a mărit cheltuielile pentru apărare, a acceptat să cumpere arme în valoare de 22 de miliarde de dolari din Coreea de Sud, în cea mai mare vânzare de armament din istoria ţării.

Marţi, ziarul sud-coreean Dong-a Ilbo a relatat, citând surse din industria de apărare, că Polonia va semna săptămâna aceasta un contract pentru 70 de unităţi suplimentare de artilerie cu rachete Chunmoo în valoare de 1,6 miliarde de dolari, care vor fi furnizate de Hanwha Aerospace. Hanwha a refuzat să comenteze relatarea Dong-a.

Se extinde finanţarea achiziţiilor de armament din Coreea de Sud

Vizita delegaţiei din domeniul apărării de la Varşovia vine în contextul în care cele două ţări au lucrat pentru a extinde finanţarea achiziţiilor de armament din Coreea de Sud. Plafoanele statutare privind creditele pentru a facilita astfel de tranzacţii au acţionat ca o constrângere, notează Reuters.

În februarie, parlamentul sud-coreean a votat pentru a reduce restricţiile impuse băncii de stat pentru finanţarea exporturilor, ceea ce ar putea ajuta la negocierile pentru a doua fază a acordului cu Polonia, au declarat unele surse.

Polonia a fost deja de acord să cumpere peste 150 de obuziere K9 pentru 2,6 miliarde de dolari şi 288 de lansatoare de rachete Chunmoo. Separat, a fost de acord să cumpere tancuri K2 fabricate de Hyundai Rotem şi avioane de vânătoare de la Korea Aerospace Industries.

Comentarii
  • Diferenta este ca polonezii au cumparat cu offset, iar noi nu. Prima suta de tancuri coreene o cumpara. Urmatoarele 1300 se fac in Polonia.

  • Ioha le cumpara cu bani imprumutati si apoi le daruieste lui Zelenski pentru a-i face pe plac lui Vander layne si poate ca primeste si el un oscior

  • Si ur – sula si johannis mascariciul sunt pe lista viitorilor puscariasi. Zelenski si el prin iulie – august dispare . Toate planurile la pamant, roate se intoarce cu 180 gr.

  • Faceți spitale, școli idioților! Nu obuze! Obuze care in primul rând aduc moartea! În al doilea rând le dăruiți celor care si-au bătut joc de noi, de credința noastră. Investiți în sănătate, în învățământ, agricultură, infrastructură. Nu în războaie! De fapt pe voi nu vă mai interesează România și românii…, vă interesează doar interesele străinilor a căror slugi sunteți!

Adauga un comentariu