Prima pagină » Magazin » Contraindicatii scortisoara. Cine nu are voie sa se apropie de scortisoara. Ce efecte secundare are scortisoara
Contraindicatii scortisoara. Cine nu are voie sa se apropie de scortisoara. Ce efecte secundare are scortisoara

Contraindicatii scortisoara. Cine nu are voie sa se apropie de scortisoara. Ce efecte secundare are scortisoara

29 oct. 2018, 22:57,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:671424;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Contraindicatii scortisoara. Scortisoara este un condiment-minune despre care se spune ca are foarte multe beneficii. Fie ca este sub forma de pudra, baton sau ulei esential, scortisoara stimuleaza memoria, ajuta la stoparea caderii parului, contribuie la scaderea numarului de kilograme. Scortisoara este un aliment cu puternice efecte antioxidante care combate stresul. Mai mult, scortizoara ajuta la echilibrarea nivelului glicemiei, stimuleaza productia de insulina si previne diabetul.

Contraindicatii scortisoara. Avand in vedere aceste beneficii multiple, nu te-ai gandi ca scortisoara are si contraindicatii. Iata cine nu are voie sa se apropie de scortisoara.

Contraindicatii scortisoara #1. Pietre la fiere
Persoanele care sufera de pietre la fiere nu au voie sa consume scortisoara, intrucat le pot provoca dureri abdominale. Substantele pe care le contine scortisoara pot stimula colicile biliare.

Contraindicatii scortisoara #2. Coagulare sange
Persoanele care urmeaza tratament impotriva cuagularii sangelui ar trebui sa fie precaute cand folosec scortisoara. Acest condiment interfereaza cu efectele anticuagulante ale tratamentului.

Contraindicatii scortisoara #3. Piele sensibila
Persoanele care au o piele sensibila se pot irita daca se foloseste ulei esential de scortisoara direct pe piele. Din aceleasi motive, scortisoara nu este indicata copiilor sub 6 ani

Contraindicatii scortisoara #4. Diabet
Persoanele care sufera de diabet trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a consuma scortisoara. Aceasta reduce nivelul glicemiei si, in cazul in care, se iau si medicamente pentru diabet, glicemia poate scadea foarte mult.

Contraindicatii scortisoara #5. Stomac sensibil
Scortisoara poate cauza tulburari la nivelul aparatului digestiv. Persoanele cu stomac sensibil se pot confrunta cu greturi si varsaturi din cauza scortisoarei in cantitati mari.

Contraindicatii scortisoara #6. Acumulare de toxine
Pe termen lung, consumul regulat de scortisoara poate genera acumulare de toxine in organism. De aceea nu este recomandat sa consumi mai mult de 6 g de scortisoara pe zi, pentru cel putin 6 saptamani. Dupa care, obligatoriu, pauza de cel putin o saptamana. De asemenea, mai poti incerca varianta 5 zile pe saptamana, iar in weekend pauza.

Contraindicatii scortisoara #7. Sarcina si alaptare
Femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa stea departe de scortisoara. Desi scortisoara ajuta in cazul durerilor de stomac, gaze si indigestie, nu o utiliza daca esti insarcinata. Substantele din scortisoara pot genera contractii si nastere prematura. Avand in vedere faptul ca scortisoara nu este recomandata copiilor sub 6 ani, mamele care alapteaza ar trebui sa fie precaute cand consuma scortisoara pentru a nu declansa alergii bebelusului lor.

Contraindicatii scortisoara. Efecte secundare scortisoara
Scortisoara este extrem de populara la nivel mondial si multe studii au demonstrat beneficiile extraordinare pe care le are asupra sanatatii, inclusic reducerea riscului de diabet, cancer si boli ale inimii.

Exista doua tipuri cunoscute de scortisoara:

– Cassia, denumita scortisoara obisnuita, este cea mai folosita;

– Ceylon, denumita si “scortisoara autentica”, are o aroma mai dulce si este mai deschisa la culoare decat scortisoara Cassia.

Cea care se gaseste cu predominanta in comert este varietatea mai ieftina, scortisoara Cassia. Iar un consum ridicat din acest sortiment poate cauza probleme de sanatate din cauza cantitatii ridicate de cumarina, o toxina naturala cu potential nociv pentru ficat daca este ingerata in cantitati mari. Iata efectele secundare ale unui consum exagerat de scortisoara Cassia.

Raneste ficatul
Scortisoara obisnuita contine in jur de 5mg de cumarina per 2 linguri (2g) de produs, in vreme ce varianta Ceylon contine un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina.

Limita zilnica maxima recomandata este de (0.1 mg/kg) in functie de greutatea corporala, sau 5mg pe zi in cazul unei persoane de 50kg. Mai exact, 1 lingura, 1 ½ jumate de scortisoara Cassia pe zi.

Mai multe studii au demonstrat ca un consum prea mare de cumarina poate cauza toxicitate hepatica.

Poate creste riscul de cancer
Studiile pe animale au aratat ca prea multa cumarina, care se afla din abundenta in scortisoara Cassia, poate creste riscul de anumite forme de cancer. Spre exemplu, studiile pe cobai au demonstrat ca o cantitate mare de cumarina poate cauza dezvoltari tumorale la plamani, ficat si rinichi.

Asadar, cumarina raneste in mod repetat anumite organe interne. In timp, celulele sanatoase sunt inlocuite de celule tumorale care se transforma in celule canceroase.

Cauzeaza afte bucale
Unele persoane s-au ales cu afte bucale dupa ce au mancat prea multa scortisoara, din cauza cinamaldehidei, un compus care in cantitati mari declanseaza reactie alergica. In cantitati mici, saliva impiedica compusii sa ramana in gura pentru o perioada prea lunga de timp.

In afara aftelor bucale, alergia cauzata de cinamaldehida mai are ca efect inflamarea limbii si a gingiilor, senzatia de arsura in gura etc.

Totusi, afetele apar doar in cazul in care o persoana este alergica la cinamaldehida. Si daca consuma prea multa scortisoara.

Poate determina scaderea nivelului zaharului din sange
Putina scortisoara ajuta la scaderea glicemiei, insa un consum prea mare cauzeaza o cadere brusca de glicemiei, adica hipoglicemie. Acest lucru duce la oboseala, ameteala si, posibil, lesin.

Persoanele susceptibile la hipoglicemie sunt diabeticii care iau si medicamente. Scortisoara creste efectele de scadere a nivelului glicemiei, iar caderea este prea brusca.

Cauzeaza probleme respiratorii
Un consum exagerat de scortisoara poate determina probleme respiratorii. Din cauza faptului ca un astfel de condiment vine sub forma de pudra fina care, in mod accidental, poate fi inhalata usor. Efectul: tuse, inec, respiratie suieratoare.

In plus, cinamaldehida poate irita gatul ceea ce duce la alte probleme respiratorii.

Persoanele care sufera de astm sau ale probleme care afecteaza respiratia trebuie sa fie foarte atente sa nu inhaleze accidental scortisoara.

Poate interfera cu anumite medicamente
Prea multa scortisoara poate cauza probleme persoanelor care iau medicamente pentru diabet, boli de inima sau de ficat. Scortisoara fie creste efectele, fie intensifica efectele secundare ale pilulelor.

Cumarina, asa cum este scris mai sus, creste toxicitatea hepatica.

Iar daca iei paracetamol, acetaminofen si statine in combinatie cu prea multa scortisoara afecteaza si mai mult ficatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`