Eveniment-Social

Controale ample în minivacanța de Rusalii. Polițiștii din Iași au împărțit amenzi uriașe și au ridicat mai multe permise de conducere

Publicat: 08 iun. 2020
Polițiștii din Iași vor acționa și astăzi în minivacanța de Rusalii pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.
Polițiștii rutieri acționează în fiecare zi pentru ca incidentele din trafic să fie cât mai puține

Controale ample în această minivacanță de Rusalii. Polițiștii rutieri acționează pe principalele artere rutiere din județul Iași, cu aparatura radar din dotare, pentru prevenirea tuturor cauzelor de producere a accidentelor rutiere și pentru asigurarea respectării legislației privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la trafic

Controale ample în minivacanța de Rusalii. Zeci de șoferi au fost sancționați, iar unii au rămas fără permisul de conducere. În acest context, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto și pietonilor:

„Pentru un plus de siguranță rutieră, în mers, măriți distanța dintre vehicule și nu uitați de politețea rutieră. Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre. Respectați regimul legal de viteză! Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile în condiții de vizibilitate redusă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mai mulți șoferi au fost prinși sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii Biroului Rutier Iași au depistat sâmbătă, pe 6 iunie, în jurul orei 15:00, un bărbat de 51 ani, care conducea un auto pe șoseaua C. A. Rosetti, din municipiul Iași, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. 1, Cod Penal, iar cercetările continuă.

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier Iași au depistat un tânăr, de 24 ani, care conducea un auto pe drumul public, deși avea permisul de conducere suspendat. Acesta le-a declarat inițial polițiștilor că nu are permisul de conducere asupra sa. Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind sub 0,40 mg/alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Un tânăr a fost prins de polițiști în timp ce gonea cu 116 kilometri pe oră

Polițiștii rutieri, în urma acțiunii derulate pe raza municipiului Iași, au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.995 lei, dintre care 33 pentru depășirea regimului legal de viteză. Astfel, a fost depistat un tânăr, de 21 ani, care conducea un auto pe bulevardul Chimiei, din municipiul Iași cu viteza de 116 km/h (control radar). Acesta a fost sancționat conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 lei și i s-a reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

„Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic, să adopte o manieră preventivă de condus, să efectueze fiecare manevră rutieră după o temeinică asigurare și să nu se angajeze în depășiri neregulamentare. De asemenea, le recomandăm să păstreze o distanță corespunzătoare în mers față de vehiculul care circulă în față, astfel încât să poată opri în condiții de siguranță și să respecte limita legală de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile de drum fiind a doua cea mai importantă cauză generatoare de accidente rutiere în anul 2019. Nu în ultimul rând, șoferii sunt sfătuiți să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Reamintim faptul că, în anul 2019, 50 de accidente rutiere au fost produse din cauza conducerii sub influența alcoolului”, au mai precizat reprezentanții IPJ Iași.

Acțiunile rutiere continuă pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Adauga un comentariu