National

Controale de amploare ale inspectorilor ANPC Giurgiu. Restaurant de fiţe cu gândaci, muşte şi produse expirate

Publicat: 24 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Controale de amploare ale inspectorilor ANPC Giurgiu. Restaurant de fiţe cu gândaci muşte şi produse expirate
Inspectorii ANPC Giurgiu au închis un restaurant de fiţe

Inspectorii ANPC au închis un renumit restaurant de fâţe din portul Giurgiu, după ce, în urma efectuării unui control, au găsit nereguli grave. Restaurantul plutitor Perla, cunoscut pentru delicatesele din peste servite, dar şi pentru preţurile extravagante, este localul sancţionat de autorităţi.

În urma verificărilor, a fost închis și un supermarket din Giurgiu.

restaurant plutitor Perla Giurgiu
Inspectorii ANPC Giurgiu au închis restaurantul Perla, după ce au găsit în bucătăria acestuia mai multe nereguli

Inspectorii ANPC Giurgiu au închis un restaurant de fiţe

Inspectorii ANPC Giurgiu au închis restaurantul Perla, după ce au găsit în bucătăria acestuia gândaci, produse expirate, cu ambalaje stricate, ustensile pline de rugină, o cameră de congelare neigienizată, dar şi frigidere murdare.

În urma verificărilor făcute de ANPC, a fost închis şi un supermarket, ambele locaţii având activitatea oprită până la o perioadă de 6 luni.

Amenzile acordate de inspectori se ridică la 55 de mii de lei, peste 700 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la comercializare.

Comisarii ANPC au oprit temporar și funcţionarea supermarketului Supeco din Giurgiu din cauza unor nereguli grave și lipsă de respect față de consumator.

La Iași, Inspectorii ANPC au intrat în forță la controale și în supermarketuri. Au fost efectuate zeci de controale care s-au lăsat cu amenzi și cu închiderea, pe o perioadă determinată, a afacerilor. Astfel, au fost cinci supermarketuri LIDL care au fost închise de către inspectori, fiind găsite legume și fructe putrezite, alimente perisabile ținute în căldură, dar și mizerie la rafturile de profil. Cu toate acestea, unele dintre supermarketuri au fost închise imediat după ce s-a decis redeschiderea lor. În această situație s-a aflat și LIDL Tătărași, care a fost închis pentru câteva zeci de ore, iar la doar câteva ore după redeschidere, inspectorii au descoperi aceleași nereguli:

Supermarketuri închise în toată țara de inspectorii ANPC

Reiterăm faptul că șeful ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat că inspectorii au închis supermarketuri pe raza întregii țări. Sunt desfășurate sute de controale, iar Horia Constantinescu consideră că suntem pelicanii Europei pentru că nu primim bunuri de aceeași calitate ca în vestul constinentului.

Într-o declarație făcută pentru un post de televiziune, Horia Constantinescu a anunțat că inspectorii ANPC din subordine au închis supermarketuri în toată țara, aceștia descoperind numeroase nereguli: de la fructe, sau legume putrezite până la mizerie. O altă problemă a fost cea a depozităriii produselor perisabile. Mai precis, depozitarea improprie a fost o problemă întâlnită în mai toate supermarketurile controlate de ANPC:

” Continuăm cu fructele și legumele. Suntem tratați că pelicanii Europei, nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Este vorba de un dublu standard la cum suntem tratați de unii retaileri, nu cu referire exclusiv la produse. Unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re-etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor. ” a explicat Horia Constantinescu.

Acesta a observat şi o problemă privind numărul de angajați prezenți în supermarketuri, care este sub normal. Cu toate acestea, directorul ANPC a explicat că numărul de angajați mic nu este un motiv pentru care rafturile supermarketurilor să arate mizerabil.

De data aceasta însă, inspectorii ANPC Giurgiu au închis un restaurant de fiţe din cauza mizeriei de nedescris din bucătărie.

Adauga un comentariu