Local

Controale pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate în județul Iași

Publicat: 03 oct. 2020
ctiuni-de-verificare

La data de 3 iulie 2020 prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 02 octombrie a.c., 387 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber, precum și la operatori economici cu activitate în spații închise.

Peste 40 de societăți comerciale verificate

În total, pe 02 octombrie a.c., la nivelul județului Iași au fost verificate 44 societăți comerciale, 105 persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 86 sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.900 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 13 misiuni, din care: 6 misiuni de transport catre unități spitalicești, 7 misiuni de decontaminare biologică.
  • IPJ a efectuat 131 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 28 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 198 misiuni, din care: 46 misiuni de transport către unități spitalicești, 14 misiuni de transport către spații de izolare, 61 misiuni de transport probe biologice, 71 misiuni de decontaminari biologice și 6 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 330 misiuni, din care: 25 inspecții (22 decizii carantină, 3 alte inspecții), 308 misiuni de supraveghere epidemiologică, (113 decizii carantină contact, 79 decizii prelungire izolare la domiciliu, 77 anchete epidemiologice, 39 alte misiuni).
Adauga un comentariu