Prima pagină » International » „Convoiul libertății” ajunge și în Franța. Poliția din Paris se pregătește cu buldozere – VIDEO
„Convoiul libertății” ajunge și în Franța. Poliția din Paris se pregătește cu buldozere - VIDEO

„Convoiul libertății” ajunge și în Franța. Poliția din Paris se pregătește cu buldozere – VIDEO

11 feb. 2022, 18:42,
BZI.ro, în International

„Convoiul libertăţii” ajunge în Paris: Poliția îl întâmpină cu blindate, buldozere și tunuri cu apă.

Poliţia din Paris se pregăteşte pentru protestele „Convoiul libertăţii”, prevăzute pentru acest weekend, mobilizând 7.200 de ofiţeri şi desfăşurând buldozere şi tunuri cu apă pentru a păstra neocupate străzile, relatează vineri DPA.

Ministerul de Interne francez a interzis deja un convoi de camionagii şi alţi şoferi nemulţumiţi de restricţiile referitoare la COVID-19 şi de cerinţele de vaccinare împotriva coronavirusului.

Plecările au fost programate pe 9 februarie din Nisa, Perpignan și Bayonne, pe 10 februarie din Brest și Quimper și pe 11 februarie din Strasbourg, Lille, Cherbourg și Charleville-Mézières. Organizatorii propun blocarea Parisului pe 13 februarie și apoi să se alăture Bruxelles-ului a doua zi.

Organizatorii au fost ameninţaţi cu pedepse de şase luni de închisoare şi o amendă de 7.500 de euro.

Participanţii au început deja să pornească din mai multe oraşe din Franţa şi ar urma să ajungă la Paris vineri seara.

Protestatarii, inspirați de modelul canadian

Protestatarii se inspiră din modul de a manifesta adoptat de omologii lor din Canada, care, până acum, au paralizat întreaga activitate în capitala Ottawa şi au perturbat comerţul transfrontalier cu SUA.

În Canada, după ce aproximativ 500 de vehicule grele de marfă au blocat Ottawa pe 29 ianuarie pentru a protesta împotriva noii legi privind obligativitatea vaccinării, primarul a declarat stare de urgență.
Inițiative similare au fost observate în Leeuwarden în Olanda, Schwerin în Germania și în Canberra în Australia.

Motivul principal al protestelor este reprezentat de regulile stricte impuse persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Începând din 25 ianuarie, acestea au putut participa la activităţi publice doar într-o măsură limitată.

Nemulţumirile au fost amplificate de creşterea preţurilor produselor petroliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *