Razboi în Ucraina

Convoiul militar rus, oprit de armata ucraineană. Atac complex al aviației și artileriei

Publicat: 04 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Convoiul militar rus a fost oprit pe moment de armata ucraineană, care a lansat o contraofensivă de amploare asupra coloanei de peste 60 de kilometri. Scopul principal al Rusiei este de a cuceri Kievul și să instaureze un guvern obedient Kremlinului. Totodată, și Pentagonul a confirmat impasul în care se află convoiul militar rusesc, a cărui înaintare stagnează de câteva zile.

Suntem deja în cea de-a noua zi de război iar Ucraina se apără cu îndârjire în fața atacurilor invadatorilor ruși. Mai mult chiar, ei au trecut la contraofensivă și au provocat daune majore tehnicii militare ruse care se deplasează pe direcția capitalei ucrainene.

Convoiul militar rus, oprit de armata ucraineană

Ultimele informații venite atât din partea oficialilor ucraineni, cât și de la Pentagon anunță că acel lung convoi care se deplasează spre Kiev a fost lovit în plin. Coloana a fost bombardată atât de aviația ucraineană, cât și de artilerie. Din primele informații, se pare că atacul a fost unul extrem de complex.

„Lovim coloanele inamicului! Incendiem multe coloane ale inamicului. Loviturile sunt conduse de avioane de luptă Su-24 și Su-25 ucrainene, artilerie și rachete. Ofițerii și agenții mei de informații conduc și declanșează atacurile”, a declarat generalul Kyrylo Budanov pentru Military Times.

Totodată, adresându-se reporterilor, sub condiția anonimatului, un înalt oficial american al Apărării a spus că Pentagonul are indicii că forțele ucrainene țintesc convoiul în încercarea de a împiedica ceea ce se crede că este scopul final al Rusiei: să ocupe Kievul și să instaleze un guvern acolo.

Coloana de tehnică militară stagnează

Convoiul rușilor, care amenință Kievul, este în acest moment în impas, susțin cei de la Pentagon. Nu există date clare despre ce s-a întâmplat cu el și de ce nu se mișcă. Locuitorii din capitala Ucrainei se așteptau la un atac din partea acestor trupe, dar nimic nu s-a întâmplat în ultimele zile. În acest moment, convoiul se află în aproape aceeași poziție ca în urmă cu câteva zile. Începe undeva în apropiere de Pribirsk apoi se întinde până lângă Kiev, în zona aeroportului Antonov.

Două dintre podurile de acces în capitala Ucrainei, care se află pe posibilele rute pe care ar putea merge convoiul, au fost distruse, tocmai pentru a opri înaintarea rușilor. Este vorba despre podurile din zonele Irpin şi Vişneve. De altfel, şi Pentagonul susţine că este vorba despre un impas în cazul convoiului rusesc. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, afirmă că forțele rusești au înregistrat progrese minore în ultimele 24-36 de ore. Potrivit lui Kirby, convoiul de trupe care amenință capitala Ucrainei, întins pe mai mult de 60 km, a fost încetinit de luptătorii ucraineni și „rămâne blocat”.

Pentagonul estimează că în cel mult 6 săptămâni Rusia va prelua controlul țării

Potrivit Pentagonului, rușilor le va mai lua încă 7 zile pentru a înconjura Kievul și între 4 și 6 săptămâni pentru a prelua controlul țării, scrie Corriere della Sera. Totuși, conflictul va dura mult timp, chiar 10-20 de ani, și nu va avea un rezultat pozitiv pentru trupele lui Putin, mai scrie ziarul italian, care citează surse din Ministerul Apărării american.

Conform analizei, războiul din Ucraina nu se desfășoară așa cum a fost planificat la Moscova. Trupele lui Putin nu se așteptau la rezistența militară și civilă, care a încetinit deocamdată înaintarea. Inițial, rușii s-au gândit la un război fulger, însă aceștia nu au reușit să cucerească niciunul dintre obiectivele importante.

Dificultățile, logistice și militare, întâmpinate în primele șapte zile de luptă au forțat Kremlinul să ridice nivelul forței: dacă inițial trupele lui Putin au avut o abordare mai prudentă, pentru a limita pierderile și a nu face prea multe victime civile, acum au intensificat ofensiva, lovind în principal orașele cu atacuri grele.

Adauga un comentariu