Local

Doi copii în stare gravă la spitalul Sfanta Maria din Iasi după ce s-au opărit cu ciorbă – Update

Publicat: 27 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi copii în stare gravă la spitalul Sfanta Maria din Iasi după ce s-au opărit cu ciorbă - Update
Conform medicilor ieșeni, tot mai multe persoane ajung la spital după ce au fost înțepați cel mai adesea de viepsi, albine și căpușe

Doi copii au ajuns în stare grava la spital din Huși, sâmbăta, după ce, într-un moment de neatenție, aceștia s-au opărit cu ciorba. Deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Copii vor fi transferați de urgenta la Iași pentru tratament de urgenta. O fetiță în vârstă de doi ani care a suferit arsuri pe peste 50% din suprafață corpului va fi transferata la Spitalul Sf. Măria cu elicopterul SMURD. Băiețelul care a suferita arsuri doar pe 15% din suprafață corpului vă fi adus cel mai probabil pe cale terestra.

„Un elicopter vă face un transfer de la Spitalul Huși la Spitalul de Pediatrie Iași. Pacienta, o fetiță în vârstă de 1 an cu arsuri de la un lichid fierbinte (borș) pe aproximativ 80% suprafață corpului. (Membre șup și inf bilateral, torace anterior, abdomen). Fetiță este stabila hemodinamic, neintubata la momentul actual. Vă fi reevaluata de echipa SMURD Iași.” a declarat Prof. dr. Diana Cimpoesu.

Update: Daca vremea este favorabila, fetita va fi transferata cu avionul la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, sectia arsi, din Bucuresti.

Update: Din pacate, din cauza conditiilor meteo nefavorabile zborul cu avionul nu este posibil. In aceste conditii fata va ramane internata la Spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi.

„Elicopterul SMURD Iasi a efectuat preluarea tratamentul și transferul unei fetite de un an cu arsura pe aproximativ 80 la sută din suprafața corporală. Impreună cu fratele ei a suferit un accident casnic arsura fiind provocată de un lichid ferbinte, ciorba. Fetita avea pe toată suprafața corporală arsuri de gradul 2 si 3 pe 80% din corp.

Am primit avizul pentru transferul acestui caz la cu arsuri severe la spitalul Grigore Alexandrescu care este centru de arsi pentru pacienti de varsta pediatrica. Conditiile meteo nu permit zborul cu elicopterul nici nu avionul. Vom relua transferul cand conditiile meteorologice vor fi favorabile” a declarat Prof. dr. Diana Cimpoesu.

Adauga un comentariu