International

Copiii între 5 și 11 ani din Israel vor fi imunizați anti-COVID-19 cu doze Pfizer

Publicat: 15 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Copiii între 5 și 11 ani din Israel vor fi imunizați anti-COVID-19 cu doze Pfizer
A fost realizat un ghid de întrebări și răspunsuri referitoare la acest tip de vaccin

Autoritățile din Israel au decis imunizare tuturor copiilor de la 5 și până la 11 ani, împotriva noului coronavirus, cu serul Pfizer/BioNtech. Această decizie a fost luată în speranța de a menține sub control situația generată de pandemie în Israel.

Această decizie a venit după ce în Statele Unite a fost luată deja această decizie, Pfizer primind autorizare pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 la cei sub vârsta de 12 ani.

Israel va imuniza toți copiii între 5-11 ani cu serul Pfizer

Într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății din Israel, acesta specifică decizia de a vaccina copiii sub 12 ani până la 5 ani, cu dozele Pfizer, pentru o protecție mai bună a populației împotriva noului coronavirus. Comunicatul mai arată faptul că data începerii campaniei de vaccinare a copiilor va fi stabilită în perioada următoare și se are în vedere imunizarea unui număr cât mai mare de copii.

Cu toate astea, accentul se pune n continuare pe vaccinare populației din categoriile de risc, pentru ca aceștia să fie protejați împotriva formelor medii și grave de COVID-19.

„Directorul general al Ministerului Sănătății a decis să urmeze recomandările comisiei responsabile cu studierea acestei chestiuni și să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani”, prevede comunicatul dat de Ministerului Sănătății.

Dozele Pfizer vor urma să ajungă în Israel în zilele următoare

De asemenea, oficialii israeliți au declarat faptul că serul anti-COVID-19 de la Pfizer a fost deja comandat de câteva săptămâni, acesta urmând să ajungă în zilele următoare în țară, moment în care se va decide și data începerii campaniei de vaccinare pentru copii.

Această decizie, a venit în contextul în care SUA a vaccinat deja aproape un milion de copii. Premierul Naftali Bennettla a declarat faptul că este foarte importantă protejarea copiilor, afirmând că intenționează ca odată cu începutul campaniei, copiii ei să fie printre primii vaccinați anti-COVID-19.

„Cu siguranță îl voi duce pe fiul meu mic, David, să se vaccineze cât mai curând posibil”, a declarat prim-ministrul Naftali Bennettla, conform The Jerusalem Post.

Pfizer a primit autorizația pentru administrarea unei doze mai mici de vaccin anti-COVID-19 copiilor între 5-11 ani

Administrației pentru Alimente și Medicamente la finalul lunii octombrie 2021, hotărârea prin care Pfizer primește autorizație de a distribui doze de vaccin anti-COVID-19 în vederea imunizării copiilor între 5 și 11 ani. Cu toate că această categorie de vârstă nu este atât de expusă pentru a dezvolta forme grave de COVID-19,  experții au hotărât ca părinții să aibă șansa, dacă își doresc, să ofere un grad de protecție în plus celor mici,  mai ales în contextul în care aceștia pot infiecta totuși pe cei din jur, prin faptul că merg la școală/grădiniță, unde măsurile de protecție sunt mai puțin respectate fără o supraveghere intensă.

„Acesta este un grup de vârstă care merită și ar trebui să aibă aceeași oportunitate de a fi vaccinat ca orice altă vârstă”, a spus membrul grupului dr. Amanda Cohn de la Centers for Disease Control and Prevention.

În România, dr. Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că imunizarea copiilor români va fi recomandată doar în cazul celor care suferă de afecțiuni. Cât despre cantitatea de vaccin administrată copiilor, aceasta va fi de doar o treime din doza dată la un adult. În acest sens, dozele pentru cei mici vor veni în flacoane de câte 10, acesta fiind special adaptate.

Adauga un comentariu