Copiii pot câștiga 2000 de euro doar jucându-se pe computer. Iată care sunt condițiile - VIDEO

Copiii pot câștiga 2000 de euro doar jucându-se pe computer. Iată care sunt condițiile – VIDEO

11 iun. 2024, 12:30,
BZI.ro, în National

IKEA a dat o dimensiune muncii la distanță, căutând 10 angajați din viața reală pentru a lucra în magazinul său virtual Roblox, care se va deschide pe 24 iunie, devenind astfel primul brand care oferă muncă plătită pe platforma de jocuri.

„Acesta nu este un loc de muncă tipic pentru IKEA”, a declarat gigantul suedez al ambalajelor plate în anunțul pentru locuri de muncă în magazinul său Roblox, numit „The Co-Worker Game”.

Într-o declarație, IKEA a descris trecerea sa pe platforma Roblox ca fiind „prima sa incursiune în domeniul jocurilor de masă”, spunând că „The Co-Worker Game” va oferi oamenilor „o șansă de a se cufunda în lumea de lucru” a magazinului.

Salariul este aproape 2000 de euro

Potrivit anunțului de angajare, viitorii candidați trebuie să se gândească la cum s-ar simți dacă ar fi transformați în pixeli și ce ar face dacă magazinul ar rămâne fără hotdog pixelat. De asemenea, anunțul întreabă: „Dacă ai fi o (piesă de) mobilier IKEA pixelat, care ai fi și de ce?”.

Dacă vor fi selectați, candidații, care trebuie să aibă peste 18 ani și să locuiască în Regatul Unit sau în Irlanda pentru a aplica, vor lucra în diferite secțiuni ale magazinului online, ajutând oamenii să își aleagă mobila și servind chiftele digitale.

Aceștia vor fi plătiți cu 13,15 lire sterline (16,82 dolari) pe oră pentru un loc de muncă complet la distanță, același salariu ca al unui angajat tipic al IKEA din Londra, un salariu similar cu cel al angajaților IKEA din Statele Unite și mai mult decât dublu față de salariul minim federal din SUA.

Aceștia vor lucra alături de jucători Roblox neplătiți, care vor avea ocazia să servească clienții, să viziteze diverse showroom-uri, să fie promovați și să folosească produsele IKEA pentru a-și organiza spațiul virtual.

Gigantul american al jocurilor Roblox (RBLX) permite utilizatorilor să joace jocuri create de utilizatori și să își creeze propriile jocuri și, de asemenea, combină elemente ale unei rețele de socializare, astfel încât oamenii își pot face prieteni și pot vorbi cu dezvoltatorii în timp ce explorează lumi virtuale. Popularitatea a crescut în ultimii ani, iar în prezent este folosit lunar de aproximativ jumătate dintre tinerii americani cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

IKEA nu este primul brand care intră în lumea virtuală, călcând pe urmele Walmart (WMT), printre alții, care a creat un magazin virtual Roblox care permite utilizatorilor să cumpere articole fizice și să le primească prin poștă.

Nu a fost imediat clar dacă clienții vor putea cumpăra produse IKEA reale prin intermediul jocului său. CNN a contactat IKEA pentru clarificări.

Lista neobișnuită de locuri de muncă a companiei a devenit virală pe rețelele de socializare, utilizatorii de pe X postând meme-uri pentru a-și exprima dezamăgirea că nu au obținut un interviu, iar utilizatorii americani de pe TikTok împărtășind videoclipuri cu ei înșiși pregătindu-se, în cazul în care IKEA va anunța acest loc de muncă și în Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *