Actualitate

Copil bătut şi ameninţat cu „Salvarea” pentru că sărea în pat, într-un centru de plasament din Voluntari – VIDEO

Publicat: 05 ian. 2021
Un copil dintr-un centru de plasament, bătut cu bestialitate

ATENȚIE! Imagini șocante și cu un puternic impact emoțional despre cum sunt tratați copiii instituționalizați au apărut, marți, pe o rețea de socializare. În înregistrarea revoltătoare se observă cum sunt luați copii în vârstă de 10 ani și trântiți cu capul de ciment. Minorul plânge, iar una dintre angajatele centrului și un alt bărbat țipă la copilul aflat pe jos. Se pare că cel care ar fi filmat este chiar tatăl copilului, care are doi copii în acel centru de plasament. Cel care îl lovește ar fi portarul instituției.

Totul se întâmplă lângă București, la Centrul de Plasament nr. 6 Voluntari.

Imagini de groază într-un centru de plasament

Imagini de groază într-un centru de plasament din Voluntari, acolo unde un copil a fost bătut şi ameninţat cu „Salvarea” chiar de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de el, pentru simplul motiv că sărea în pat.

Imaginile au fost surprinse, în urmă cu scurt timp, într-un centru de plasament din Voluntari, Ilfov.

„În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare.

Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii.

Nu exisită rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI.

Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație.

Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă”, a scris Maria Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), într-o postare pe Facebook.

Reacția Mădălinei Turza, președintele ANDPDCA

”Am trimis o echipă în regim de urgenţă acolo şi deja am transmis sesizare către Parchet. Am luat o primă legătură, atât cu directorul Direcţiei de la Ilfov care am înţeles că a luat primele măsuri în regim de urgenţă şi cu echipa mea, care încearcă să stabiliească ce s-a întâmplat, ca să putem completa sesizarea penală pe care o facem”, a anunţat Mădălina Turza.

Adauga un comentariu