International

Coreea de Nord a lansat, în două zile, două rachete balistice! Liderul Kim Jong-Un nu bagă în seamă avertismentul internațional

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea de Nord a lansat în două zile două rachete balistice Liderul Kim Jong-Un nu bagă în seamă avertismentul internațional
Kim Jong Un a mai lansat un test balistic în Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică suspectată, la mai puțin de o săptămână după ce a lansat ceea ce a pretins a fi o rachetă hipersonică. Coreea de Sud a declarat că a detectat lansarea la 07:27, ora locală, marți (22:27 GMT luni). În pofida faptului că la prima lansare mai multe țări au reacționat dur, lui Kim Jong-Un pare să nu îi pese.

Paza de coastă a Japoniei a raportat, de asemenea, lansarea, spunând că Coreea de Nord a tras un „obiect asemănător unei rachete balistice”.

Coreea de Nord a lansat incă un test cu o rachetă balistică în pofida avertismentului lansat de mai multe țări

Lansarea, de către Coreea de Nord a celei de-a doua rachetă balistică vine în contextul în care șase țări au emis o declarație prin care îndeamnă Nordul să-și înceteze „acțiunile de destabilizare”.

„Armata noastră a detectat o rachetă balistică suspectată trasă de Coreea de Nord de pe uscat spre Marea de Est”, a declarat Șeful Statului Major Comun (JCS) al Coreei de Sud, adăugând că autoritățile de informații din Coreea de Sud și SUA sunt în curs de a efectua o analiză detaliată. .

Cea mai recentă lansare subliniază angajamentul liderului nord-coreean Kim Jong-un de a consolida apărarea țării ca parte a priorităților sale de politică pentru 2022, care au fost subliniate în timpul unei întâlniri cheie din decembrie. Luni, misiunea SUA la Națiunile Unite, la care se alătură Franța, Republica Irlandeză, Japonia, Regatul Unit și Albania, a emis o declarație comună prin care condamnă testul aparent de săptămâna trecută.

„Aceste acțiuni cresc riscul de calcul greșit și escaladare și reprezintă o amenințare semnificativă la adresa stabilității regionale”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Grupul a cerut Coreei de Nord „să se abțină de la alte acțiuni de destabilizare… și să se angajeze într-un dialog semnificativ în vederea obiectivului nostru comun de denuclearizare completă”.

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord a mai lansat rachete balistice în 2021

În anul 2021, Kim Jong-Un a lansat mai multe rachete balistice. Liderul Coreei de Nord a dezvăluit faptul că există și un ” tren al mortii” Trenul „atomic” are scopul de a lansa „lovituri împotriva oricăror forțe care ar amenința țara”, conform agenției de presă nord-coreene, preluate de Reuters.

Testele rachetelor balistice nu reprezintă o amenințare imediată

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că rachetele nu reprezintă o amenințare imediată pentru personalul, teritoriul său aliații SUA, ci că au evidențiat „impactul destabilizator al programului de arme ilicite [din Coreea de Nord]”. Primul ministru japonez Yoshihide a calificat lansarea ca fiind „scandaloasă”, spunând că amenință pacea și securitatea în regiune.

La polul opus al testărilor rachetelor balistice stă viața grea a nord coreenilor care traversează o perioadă precară din punct de vedere alimentar. Vorbim despre faptul că, odată cu pandemia de COVID-19 și securizarea granițelor, Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Sunt milioane de nord coreeni care nu au ce mânca, iar Kim Jong Un i-a sfătuit să mănânce lebede negre sau să mănânce mai puțin până când va crește criza.

Adauga un comentariu