Razboi în Ucraina

Coreea de Nord a livrat „peste o mie de containere” de echipamente militare și muniții Rusiei

Publicat: 13 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea de Nord a livrat peste o mie de containere de echipamente militare și muniții Rusiei
Coreea de Nord a livrat „peste o mie de containere” de echipamente militare și muniții Rusiei

Coreea de Nord a livrat „peste o mie de containere” de echipamente militare și muniții Rusiei în ultimele săptămâni, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe, asigurând că aceste echipamente vor fi folosite în Ucraina.

El a precizat că, în schimb, Coreea de Nord încearcă de asemenea să obțină echipamente militare rusești, în special rachete și vehicule blindate, potrivit AFP.

Executivul american a publicat un infografic care ilustrează traseul unor containere dintr-un port nord-coreean către un depozit rusesc din apropierea frontierei ucrainene.

oreea de Nord urmărea, de asemenea, să obțină echipamente militare rusești

John Kirby a indicat că, în schimb, Coreea de Nord urmărea, de asemenea, să obțină echipamente militare rusești și „tehnologii sofisticate”, în special avioane, rachete, vehicule blindate și echipamente pentru producția de rachete balistice.

Statele Unite „au observat deja nave rusești descărcând containere în Coreea de Nord, care ar putea fi primele livrări” de echipamente militare rusești.

„Acest parteneriat militar în creștere între Coreea de Nord și Rusia, inclusiv prin transferuri de tehnologie (…) amenință stabilitatea regiunii și regimul internațional de neproliferare”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord a prins „glas” după alierea cu dictatorul de la Kremlin

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu Vladimir Putin și cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în septembrie.

Împreună au vizitat baza aeriană Knevichi din Vladivostok. Ei au discutat despre consolidarea cooperării militare între RPDC și Rusia. De asemenea, au convenit să consolideze „cooperarea și interacțiunea” între forțele armate ale țărilor și în sferele de apărare și securitate națională ale acestora.SUA au avertizat Pyongyangul și Moscova că ajutorul Rusiei în războiul din Ucraina va implica un format diferit al relațiilor cu Coreea de Nord , iar SUA vor începe să acționeze mai dur. Iar acțiunile lor vor afecta nu numai măsurile economice, ci și pe cele militare.

În octombrie 2023, numărul de transporturi de mărfuri între Coreea de Nord și Rusia a crescut. În special, încărcătura a fost fixată la o instalație feroviară din orașul nord-coreean Tumangan. Activitatea de acolo este mult mai mare decât cea pe care analiștii americani au urmărit-o acolo în ultimii cinci ani.

Adauga un comentariu