Actualitate

Coreea de Nord dezvăluie o nouă rachetă care poate fi lansată de pe submarin

Publicat: 15 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea de Nord dezvăluie o nouă rachetă care poate fi lansată de pe submarin
Racheta a fost prezentată la o paradă militară care a venit la sfârșitul unei întâlniri politice importante și rare

Coreea de Nord a dezvăluit un nou tip de rachetă balistică lansată de submarin, descrisă de presă de stat drept „cea mai puternică armă din lume”. Mai multe rachete au fost afișate la o paradă supravegheată de liderul Kim Jong-un, a raportat presa de stat.

Demonstrarea forței militare vine cu câteva zile înainte de inaugurarea lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA. De asemenea, urmează o întâlnire politică rară în care Kim a condamnat SUA drept „cel mai mare dușman” al țării sale. Imaginile difuzate de mass-media de stat din Coreea de Nord au arătat cel puțin patru rachete mari alb-negru care au fost conduse dincolo de mulțimi care fluturau.

Analiștii au remarcat că era o armă nevăzută anterior

Analiștii au remarcat că era o armă nevăzută anterior. „Anul nou, noul Pukguksong”, a scris pe Twitter expertul din Coreea de Nord, Ankit Panda, folosind numele nord-coreean pentru rachetele lor balistice lansate de submarine (SLBM).

Îmbrăcat într-o haină de piele și o pălărie de blană, domnul Kim este imaginat zâmbind și fluturând în timp ce urmărea ecranul din Piața Kim Îl Sung de la Phenian, care include și trupe de infanterie, artilerie și tancuri.

„Cea mai puternică armă din lume, rachetă balistică cu lansare submarină, a intrat în piață una după alta, demonstrând cu putere puterea forțelor armate revoluționare”, a spus agenția oficială coreeană de presă.

Evenimentul de joi nu a prezentat cea mai mare rachetă balistică intercontinentală din Coreea de Nord (ICBM), care a fost dezvăluită la o paradă militară mult mai mare în octombrie . Se crede că acea armă colosală este capabilă să livreze un focos nuclear către oriunde în SUA, iar dimensiunea să îi surprinsese chiar și pe analiștii experimentați când a fost prezentată anul trecut.

Kim Jong Un a promis să extindă armele nucleare și potențialul militar al Coreei de Nord

Cea mai recentă afișare a arsenalului din țară vine la sfârșitul unui congres de cinci ani al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare.

În discursul adresat membrilor săptămâna trecută, Kim a promis să extindă armele nucleare și potențialul militar al Coreei de Nord, prezentând o listă a armelor dorite, inclusiv rachete balistice cu rază lungă de acțiune capabile de a fi lansate de pe uscat sau de pe mare și „focoase super-mari”.

El a mai spus că SUA a fost „cel mai mare obstacol pentru Pyongyang pentru revoluția noastră și cel mai mare inamic al nostru … indiferent cine este la putere, adevărata natură a politicii sale împotriva Coreei de Nord nu se va schimba niciodată”.

Sub conducerea dlui Kim, Coreea de Nord a făcut progrese rapide în programul său de arme, despre care spune că este necesar pentru a se apăra împotriva unei posibile invazii a SUA.

Dezvăluirea noilor rachete pare concepută pentru a transmite administrației Biden de intrare un mesaj al priceperii militare în creștere a nordului, spun experții.

„Le-ar plăcea să observăm că devin din ce în ce mai pricepuți cu ajutorul unor rachete solide mai mari”, a scris pe Twitter Panda, remarcând ceea ce păreau a fi noi rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, de asemenea, expuse. Aceste rachete pot fi lansate mai repede decât soiurile cu combustibil lichid.

Adauga un comentariu