Actualitate

Coreea de Sud a greșit lansarea unei rachete. Armata și-a cerut scuze

Publicat: 05 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea de Sud a greșit lansarea unei rachete. Armata și-a cerut scuze
Coreea de Sud a greșit cu lansarea unei rachete

A fost panică în Coreea de Sud după ce armata a greșit lansarea unei rachete și s-a declanșat alarma în orașul de coastă Gangneung. Nu au fost raportate victime, dar cetățenii au fost extrem de speriați în contextul în care, în urmă cu o zi, Coreea de Nord lansase un test deasupra Japoniei.

Exercițiile de lansare de rachete au fost făcute de armata Coreei de Sud cu armata SUA după ce Coreea de Nord a lansat un test balistic deasupra Japoniei.

Coreea de Sud a greșit lansarea unei rachete și și-a cerut scuze

Armata din Coreea de Sud și-a cerut scuze după ce o lansare eșuată a rachetei în timpul unui exercițiu comun cu Statele Unite a stârnit alarma în rândul locuitorilor din orașul de coastă Gangneung. Ei au raportat că au auzit o explozie și au văzut un incendiu.

Dar armata, care a spus că nu au fost victime, nu au recunoscut incidentul decât șapte ore mai târziu. Lansarea a fost ca răspuns la lansarea unei rachete de către Coreea de Nord asupra Japoniei, marți dimineața.

Este pentru prima dată când Phenianul aruncă o rachetă peste Japonia din 2017 – și a provocat o demonstrație de forță din partea SUA, Japonia și Coreea de Sud, care au efectuat exerciții militare. Seul și Washington au tras, de asemenea, o salvă de rachete în Marea de Est – cunoscută și sub numele de Marea Japoniei – între peninsula coreeană și Japonia.

Armata sud-coreeană a confirmat ulterior că una dintre rachetele lor a eșuat la scurt timp după ce a fost lansată și s-a prăbușit – aceasta a fost separată de cele lansate cu SUA. Armata a mai spus că racheta Hyunmoo-2 avea un focos, dar că nu a explodat și și-au cerut scuze pentru că a provocat îngrijorare.

Locuitorii din Gangneung au spus că au văzut un fulger strălucitor și au auzit o explozie în jurul orei 01:00 miercuri (16:00 GMT marți).

Au fost lăsați în întuneric ore întregi, iar mulți dintre ei au postat pe rețelele de socializare întrebându-se ce s-a întâmplat, în timp ce împărtășeau fotografii și videoclipuri cu incidentul. Filmările au arătat ceea ce părea a fi un foc puternic, cu fum care se ridica de la distanță.

„Nu pot să dorm pentru că mă simt neliniștit [după ce am auzit] explozia”, a spus un utilizator, potrivit site-ului de știri Kang Won Ilbo. Un altul s-a întrebat dacă un avion s-a prăbușit.

Coreea de Nord lansează teste balistice

Coreea de Nord este un vecin instabil, afirmă Japonie și Coreea de Sud. Regimul de la Phenian a lansat numeroase teste balistice sporindu-și demersurile de a deveni o putere nucleară. Kim Jong Un a avertizat asupra faptului că orice dușman care se gândește să invadeze țara s-ar putea trezi cu un război nuclear pe cap. Coreea de Nord dorește să-și dezvolte capacitățile nucleare pentru a fi capabilă să lovească ținte din SUA.

În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că între Coreea de Nord și Sud există relații ostile. Au fost numeroase confruntări între cele două națiuni cu ideologii total diferite, iar granița dintre cele două este una plină de sârmă ghimpată, fiind păzită de mii de militari.

În încheiere este de bun augur faptul că lansarea greşită a unei rachete de către Coreea de Sud nu a dus la pagube omenești.

Adauga un comentariu