International

Coreea de Sud este îngrijorată de noile achiziţii de arme ale lui Kim Jong-Un. Acesta a prezentat cea mai mare rachetă balistică din lume

Publicat: 11 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coreea de Sud este îngrijorată de noile achiziţii de arme ale lui Kim Jong-Un. Acesta a prezentat cea mai mare rachetă balistică din lume
Coreea de Sud este îngrijorată de noile achiziţii de arme ale lui Kim Jong-Un. Acesta a prezentat cea mai mare rachetă balistică din lume

Coreea de Sud e îngrijorată de noile achiziţii de arme ale lui Kim Jong-Un. Coreea de Sud cere nord-coreenilor să-şi respecte angajamentul de denuclearizare. Kim Jong-Un a prezentat cea mai mare rachetă balistică intercontinentală din lume.

Ţara dimineţilor liniştite i-a îndemnat pe nord-coreeni să îşi respecte angajamentul în ceea ce priveşte dezarmarea.

În cadrul unei grandioase manifestaţii de sâmbătă, Kim Jong Un a prezentat o varietate de sisteme de arme.

Ministerul de Externe al Coreei de Sud le solicită rivalilor să revină la discuţii despre angajamentul de denuclearizare şi pace în Peninsula Coreeană.

Unii experţi spun că, în cele din urmă, liderul Kim va efecuta un test major de arme, după alegerile prezidenţiale din SUA, pentru a-şi spori şansele de potenţiale noi negocieri cu SUA, oricine ar câştiga alegerile.

Una dintre cele mai mari rachete balistice din lume

Coreea de Nord a dezvăluit sâmbătă ceea ce analiștii cred că este probabil una dintre cele mai mari rachete balistice din lume. Uriașa armă a fost cărată de un transportator cu 11 osii la parada miliară transmisă în direct de televiziunea de stat cu ocazia marcării a 75 de ani de la crearea Partidului Muncitorilor, relatează CNN.

Analiștii cred că noua rachetă intercontinentală nu a fost testată încă, dar o armă de un astfel de calibru permite echiparea cu mai multe focoase, ceea ce îi sporește potențialul de amenințare împotriva oricărui inamic. În orice caz, noua rachetă balistică intercontinentală are o dimensiune superioară rachetei Hwasong-15, arma cu raza cea mai mare de acţiune testată până în prezent de Coreea de Nord.

Potrivit analiştilor, noua rachetă, al cărei nume este deocamdată necunoscut, ar fi una dintre cele mai mari rachete balistice intercontinentale mobile cu lansare terestră concepută până în prezent pe plan mondial, dacă va deveni operaţională. Ar putea transporta vehicule multiple de reintrare (MIRV), ceea ce i-ar permite să atace mai multe ţinte o dată şi să fie mai dificil de interceptat.

La parada care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor, a fost expusă și racheta Hwasong-15, dar şi încă una, ce pare a fi o nouă rachetă balistică cu lansare de pe submarine.

Ce a spus Kim Jong-un în discursul rostit înaintea paradei militare

Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test cu rachete balistice din noiembrie 2017 – când a lansat o rachetă Hwasong-15. Totuși, demersurile diplomatice ale SUA pentru un acord de denuclearizare a peninsulei coreene sunt în impas de doi ani.

Aproape două ore au durat parada și ceremoniile aniversare de la Phenian în timpul cărora mii de soldați au defilat fără mască sau alte măsuri de protecție.

Parada a început la miezul nopții, iar Kim Jong-un și-a făcut apariția în fața oamenilor și a anunțat că țara nu are niciun caz de COVID-19.

Adauga un comentariu