Local

Corneliu Nistor, patronul restaurantului Cornelius, a fost condamnat la închisoare după ce a împușcat mortal un angajat. Iată ce pedeapsă a primit

Publicat: 15 aug. 2020
Patronul de la Corneliu a vrut să sacrifice un porc, însă după ce a tras cu arma, glonțul a ricoșat și i-a zdrobit ficatul angajatului său
Patronul restaurantului Cornelius, Corneliu Nistor, a fost condamnat la închisoare după ce a împușcat mortal un angajat

Corneliu Nistor, patronul restaurantului Cornelius, a fost condamnat la închisoare după ce a împușcat mortal un angajat. Tragedia s-a petrecut în luna mai a anului 2017, iar după 3 ani de procese, judecătorii au decis ce pedeapsă să-i aplice

Corneliu Nistor, patronul restaurantului Cornelius, a fost condamnat la închisoare, după mai bine de 3 ani de la momentul în care a împușcat mortal un angajat. Povestea începea în luna mai a anului 2017, când un apel la numărul unic de urgențe 112 anunța că la o fermă din Holboca un bărbat a fost împușcat. Imediat un echipaj medical a ajuns la locul indicat și a găsit victima care se numea Constantin Anica, în vârstă de 60 de ani. Bărbatul lucra de aproape 5 ani la ferma de fazani din Holboca care aparținea omului de afaceri ieșean Corneliu Nistor. Afaceristul deține mai multe localuri în Iași.

Omul de afaceri a vrut să împuște un porc în ferma pe care o deține

După declarațiile martorilor, incidentul care a avut loc vineri dimineața pe 5 mai a fost un accident care s-a sfârșit tragic pentru bărbatul din Holboca. Proprietarul fermei a dorit să împuște un porc cu o armă de vânătoare model Browning, ținând cont de greutatea mare a animalului care avea aproximativ 200 de kilograme. Acesta a împușcat porcul din lateralul capului, iar glonțul a trecut prin capul animalului, s-a izbit de zidul de beton din grajdul în care a avut loc incidentul, după care s-a sfărâmat în bucăți, iar așchiile au ricoșat în mai multe părți.

O parte din glonț a ricoșat după ce animalul a fost împușcat

Angajații fermei se aflau la o distanță de aproape 30 de metri, însă nu s-au adăpostit în spatele unui zid, așa cum era recomandat, fiind curioși de modul în care urma să fie sacrificat porcul de 200 kg. Întâmplarea a facut ca o așchie din glonțul sfărâmat în zidul de beton să ricoșeze în zona abdominală a bărbatului de 60 de ani. Constantin Anica a realizat că a fost atins de bucata de glont și i-a anunțat pe colegii săi care au intervenit să îi bandajeze rana care părea superficială. Se pare însă că, deși orificiul era unul minor, bucata de glonț i-a perforat ficatul bărbatului, ceea ce a dus la o hemoragie internă puternică.

Medicii l-au transportat de urgență la spital pe angajat, dar a murit pe masa de operații

Între timp, la fața locului a ajuns și un echipaj medical SMURD care i-a oferit îngrijirile de prim-ajutor victimei, care între timp intrase în șoc hemoragic. Constantin Anica a fost transportat de urgență la spital, însă în ciuda eforturilor susținute ale medicilor care au durat câteva ore, băratul de 60 de ani a decedat pe masa de operație la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași.
Proprietarul fermei, omul de afaceri Nistor, are permis de port armă de mai bine de 15 ani și obișnuia să o folosească la vânătoare. Polițiștii de la Departamentul Arme și Explozibili au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și uz de armă fără drept.

Corneliu Nistor a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare

„Condamnă pe inculpatul Nistor Corneliu, la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 2 din Codul penal, astfel cum a fost schimbată încadrarea juridică prin încheierea din 21.01.2020. În baza art. 396 alin. (2) și (10) Cod procedură penală, condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „uz de armă fără drept”, prevăzută de art. 343 alin. 1 din Codul penal. În baza art. 39 alin.1 lit.b Cod penal contopește pedepsele stabilite pentru infracțiunile concurente, respectiv aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, deci un spor de 4 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani și 4 luni închisoare”, au decis magistrații.

Patronul de la Cornelius trebuie să presteze muncă în folosul comunității

Patronul de la Cornelius este obligat să presteze muncă în folosul comunității.

„În baza art. 93 alin. (3) Cod penal, obligă inculpatul să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași sau în subordinea Primăriei Municipiului Iași, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”, au mai precizat magistrații.

De precizat este faptul că decizia nu este definitivă.

Comentarii
Adauga un comentariu