Prima pagină » Culinar » Cornulețe fragede cu untură și apă minerală. Trucuri simple pentru un desert delicios

Cornulețe fragede cu untură și apă minerală. Trucuri simple pentru un desert delicios

15 iul. 2022, 10:28,
în Culinar

Cornulețe fragede, cu untură și apă minerală, care ți se topesc în gură! Despre această rețetă vom vorbi în rândurile care urmează, un deliciu cu gust de copilărie. Urmați sfaturile prezentate, pentru a vă putea bucura de un desert savuros.

Cornulețele sunt, pentru mulți, desertul copilăriei. Acestea pot fi umplute cu magiun, cu rahat, cu cacao sau cu nucă și sunt incredibil de gustoase. Untura și apa minerală, două dintre ingredientele esențiale ale cornulețelor, vor face ca desertul să fie unul fraged și savuros.

Dacă vă plac cornulețele, încercați și rețeta de cornulețe cu untură și drojdie sau cornulețele cu untură și iaurt.

cornulete fragede cu untură și apă minerală

Cornulețele sunt, pentru mulți, desertul copilăriei.

Cornulețe fragede cu untură și apă minerală: Ingrediente și mod de preparare

Dacă vreți să preparați cele mai delicioase cornulețe, aveți nevoie de: 200 de grame de untură sau unt cu 80% grăsime, 50 de grame de zahăr pudră, două gălbenușuri, 5 grame de drojdie proaspătă (cât un bob de strugure sau cât o măslină), 150 de grame de apă minerală, 500 de grame de făină, un praf de sare și o linguriță de coajă de lămâie. Pentru umplutură, vă trebuie 120 de grame de rahat, două linguri de magiun de prune, o lingură de nucă măcinată și zahăr pudră pentru decor.

Din cantitățile prezentate, vă vor ieși două tăvi cu cornulețe, a câte 32 de bucăți fiecare. Bineînțeles, contează și cât de mari sau mici le faceți.

Foarte important este să folosiți gem tare, pentru a nu se scurge din cornulețe. Ideal este magiunul de prune.

Mai mult, dacă vreți cornulețe de post, utilizați ulei de floarea soarelui și renunțați la ou. Măriți cantitatea de apă minerală în funcție de aluat.

cornulete fragede cu untură și apă minerală

Din cantitățile prezentate, vă vor ieși două tăvi cu cornulețe, a câte 32 de bucăți fiecare. Bineînțeles, contează și cât de mari sau mici le faceți.

Mod de preparare

Pentru a prepara cornulețe ca la carte, trebuie să puneți făina într-un castron mare. Realizați o adâncitură la mijloc și adăugați zahărul pudră și drojdia sfărâmată. Apoi, puneți gălbenușurile de ou, untura sau untul tăiat cubulețe, coaja de lămâie rasă și un praf de sare. Amestecați ușor și turnați, puțin câte puțin, apa minerală. Frământați aluatul, până când se încorporează untura și este ușor de dezlipit de pe mâini. Mai puneți făină, în cazul în care considerați că este necesar.
Puneți aluatul în folie de plastic și lăsați-l la rece pentru aproximativ un sfert de oră. Aluatul nu se lasă la dospit.

Între timp, pregătiți umplutura pentru cornulețe. Pe masa de lucru presărați zahăr pudră și tăiați rahatul cubulețe, apoi amestecați magiunul de prune cu nuca măcinată. Acum, luați aluatul de la rece și împărțiți-l în patru. Pe masa pe care ați presărat făină, întindeți, rând pe rând, patru foi rotunde. Diametrul acestora trebuie să fie de 25-30 de centimetri.

Tăiați foile de aluat în 16 triunghiuri și umpleți-le cu rahat și cu magiun. Puneți umplutura la baza triunghiului de aluat și rulați spre vârf. Apoi, luați cornulețele și așezați-le pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Ideal ar fi să așezați vârful aluatului dedesupt, pentru a evita desfacerea cornulețelor în timpul coacerii.

Introduceți tăvile în cuptorul preîncălzit la 150-160 de grade Celsius, pentru 15 minute, până când se rumenesc ușor și capătă o nuanță aurie.

În final, tăvăliți cornulețele fierbinți într-o tavă cu zahăr pudră. Așezați-le, apoi, pe un platou și lăsați-le să se răcească.

Poftă bună!

cornulete fragede cu untură și apă minerală

Untura și apa minerală, două dintre ingredientele esențiale ale cornulețelor, vor face ca desertul să fie unul fraged și savuros.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 decembrie 2025
18 decembrie 2025
Articole similare
Construcțiile, domeniul cu cele mai multe oferte de muncă în străinătate. Ieșenii pot depune CV-urile până la finalul acestui an
02:00
Construcțiile, domeniul cu cele mai multe oferte de muncă în străinătate. Ieșenii pot depune CV-urile până la finalul acestui an
O firmă din Iași va furniza Aeroportului Internațional o barieră și un sistem de control BHS! Contractul depășește 600.000 de lei
02:00
O firmă din Iași va furniza Aeroportului Internațional o barieră și un sistem de control BHS! Contractul depășește 600.000 de lei
Premierul Bolojan este în coaliția hoției cu Dragoș Pîslaru, care, în decurs de câțiva ani, a obținut peste 60 de milioane de lei din bani publici! Angajații ministrului de la firma privată sunt directori acum în minister
02:00
FOTO Premierul Bolojan este în coaliția hoției cu Dragoș Pîslaru, care, în decurs de câțiva ani, a obținut peste 60 de milioane de lei din bani publici! Angajații ministrului de la firma privată sunt directori acum în minister
Mișu, premarul, vrea să treacă la Haur?
02:00
Mișu, premarul, vrea să treacă la Haur?
Băuți, fără permis sau cu autoturismele neconforme. Așa au fost prinși mai mulți șoferi în urma unor controale ale polițiștilor din Iași
02:00
Băuți, fără permis sau cu autoturismele neconforme. Așa au fost prinși mai mulți șoferi în urma unor controale ale polițiștilor din Iași
A început magia de Crăciun la Valea Lupului! Copiii sunt întâmpinați de Moș Crăciun, iar oamenii se pot bucura de produsele locale
02:00
FOTOVIDEO A început magia de Crăciun la Valea Lupului! Copiii sunt întâmpinați de Moș Crăciun, iar oamenii se pot bucura de produsele locale
Așa se realizează investițiile în Iași! Finalizarea lucrărilor de la Muzeul de Istorie Naturală, începute în 2019, este amânată până la finalul anului 2026
02:00
FOTO Așa se realizează investițiile în Iași! Finalizarea lucrărilor de la Muzeul de Istorie Naturală, începute în 2019, este amânată până la finalul anului 2026
Oamenii au ajuns să se teamă când trebuie să traverseze pe trecerile de pietoni din Iași! Priviți cum a trebuit să treacă strada o mămică cu copilul în brațe
02:00
FOTOVIDEO Oamenii au ajuns să se teamă când trebuie să traverseze pe trecerile de pietoni din Iași! Priviți cum a trebuit să treacă strada o mămică cu copilul în brațe
Beneficiarii din Iași au primit peste 70 de milioane de lei în programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Noi dosare au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu
02:00
Beneficiarii din Iași au primit peste 70 de milioane de lei în programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Noi dosare au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu
Prietenii lui Moș Crăciun au înveselit sărbătorile pentru zeci de preșcolari. Copilașii din comuna Șipote au primit dulciuri, hăinuțe, jucării și promisiunea unei revederi din partea Moșului
02:00
FOTOVIDEO Prietenii lui Moș Crăciun au înveselit sărbătorile pentru zeci de preșcolari. Copilașii din comuna Șipote au primit dulciuri, hăinuțe, jucării și promisiunea unei revederi din partea Moșului