Culinar

Cornulețe în două culori însiropate. Cum să pregătești la tine în bucătărie desertul copilăriei

Publicat: 08 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cornulețe în două culori însiropate. Cum să pregătești la tine în bucătărie desertul copilăriei
Cornulețele în douîă culori însiropate sunt gustoase, aromate, au un aspect deosebit și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert pufos, aromat și cu un aspect deosebit, ideale sunt niște cornulețe în două culori însiropate. Acestea se fac cu ingrediente alese cu grijă, cu arome inedite și cu un aluat fraged și aerat. Cornulețele în două culori însiropate sunt perfecte de servit la orice masă și la orice ocazie. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie desertul copilăriei.

Cornulețe în două culori însiropate

Când vine vorba de desert, gospodinele priucepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete savuroase. De la clasicul chec cu lapte până la prăjiturile cu blat de nucă și cremă de vanilie, de la biscuiții de casă până la fursecurile fragede și gustoase, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Delicioasele cornulețe în două culori însiropate sunt adorate de cei mari și mici. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Cornulețele pot fi făcute simple sau umplute cu dulceață, cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu nucă și rahat.

Rețeta de cornulețe este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem face și o prăjitură negresă cu glazură de ciocolată și nucă. Prăjitura le va aminti celor dragi de copilărie. Cornulețele în două culori însiropate sunt ideale de pregătit la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative.

Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Dacă vrem să preăgtim acasă niște cornulețe în două culori însiropate vom avea nevoie de 500 g de făină, 2 gălbenușuri, 150 ml de lapte, 75 g de zahăr, 25 g de unt, 7 g de drojdie uscată, 1 linguriță de esență de vanilie și 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru aluatul alb.

Pentru aluatul de cacao vom folosi 400 g de făină, 75 g de cacao, 2 gălbenușuri, 150 ml de lapte, 75 g de zahăr, 25 g de unt, 7 g de drojdie uscată, 1 praf de sare și 1 linguriță de esență de rom. Pentru sirop vom avea nevoie de 100 ml de apă, 100 g de zahăr și 1 linguriță de esență de vanilie.

În două vase separate vom pregăti cele două aluaturi. După ce s-au omogenizat toate ingredientele pentru aluat și se frământă foarte bine, se lasă la dospit. Între timp vom pregăti siropul. Într-o cratiță cu apă pusă la foc mic se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se amestecă foarte bine până când zahărul se topește. După ce aluatul a stat la dospit timp de 30 de minute, îl împărțim pe fiecare în 4 bile de aluat. Fiecare bilă se întinde pentru a obține un cerc. Untul din frigider se rade ușor peste aluatul alb apoi se așază o foaie de aluat cu cacao peste aluatul alb. După aceea se taie aluatul în formă de triunghiuri, ca la pizza.

Putem umple cornulețele cu dulceață de casă apoi le rulăm pentru a obține niște cornuri în două culori. Putem lăsa deasupra aluatul de cacao sau aluatul alb, în funcție de preferințe. Cornurile în două culori se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Se dau la cuptor timp de 20 de minute, iar când sunt gata se scot și se înmoaie în sirop. Fiind fierbinți, cornurile vor absorbi imediat siropul aromat. Cu siguranță, aceste cornuri delicioase vor fi apreciate de tooți cei de la masă.

Cornulețele în două culori însiropate sunt gustoase, aromate, au un aspect deosebit și se fac rapid, cu doar câteva  ingrediente.

Adauga un comentariu